אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

פנקייקס מלוחים

קבלו את הבליני - הגרסה המלוחה לפנקייקס. הם עבים, אווריריים ומסדרים לכם ארוחת בוקר או ארוחת ערב קלילה ומהירה

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 08/08/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

1/2 כוס קוואקר

1/2 כוס קמח

1 ביצה

1/2 כוס חלב

30 גרם חמאה רכה

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון (לא חובה)

1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 טוחנים יחד את כל החומרים בבלנדר או במעבד מזון לבלילה אחידה.

2 משמנים מחבת במעט מאוד שמן. מחממים על להבה בינונית-גבוהה.

3 מזלפים עיגולים מן הבלילה אל המחבת החמה. כשמופיעות בועות ראשונות על פני הפנקייק, הופכים לצד השני לדקה נוספת.

4 מגישים מיד לצד ירקות טריים ובתוספת גבינה מכל סוג שאוהבים.

* רוצים פנקייקס עגולים ומושלמים? מזלפים את הבלילה בעזרת כף, מגובה גבוה יחסית כשהכף "עומדת" (עם הידית כלפי מעלה).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.