אוכל
צילום׃ נעמי אבליוביץ', השף הלבן, תנובה

פחזניות גבינה מלוחות

הן מעולות כמו שהן, חמימות או בטמפרטורת החדר, אבל הכי מגניב להכין מהן כריכים. לחמניות פרמזן קטנטנות וממכרות - שממש קל להכין בבית

נעמי אבליוביץ' | השף הלבן, תנובה | פורסם 21/10/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-20-25 פחזניות

½ כוס מים

½ כוס חלב

110 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

קורט מלח ים

1 כוס קמח

4 ביצים

1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן

1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 בסיר בינוני, מניחים את המים, חלב, חמאה ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף עץ עד שמתקבל בצק חלק ואחיד שלא נדבק לדפנות הסיר, כ-2 דקות.

3 מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומניחים להתקרר כדקה.

4 מוסיפים את הביצים וטורפים היטב בין אחת לשנייה. מוסיפים את פתיתי הפרמזן והפלפל השחור ומערבבים היטב.

5 בעזרת שקית זילוף או כף, מזליפים לתבנית תלוליות בגודל כדורי פינג פונג ומשאירים ביניהן רווח של 5 ס"מ.

6 מפזרים מעל מעט מפתיתי הגבינה ואופים בתנור עד שהפחזניות תפוחות ושזופות, כ-25 דקות.

7 בעזרת סכין חדה, דוקרים כל פחזנית בתחתית כדי לאפשר לאדים לברוח.

8 מגישים את הפחזניות כמו שהן, חמות או בטמפרטורת החדר, או מכינים מהן כריכונים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!