אוכל
צילום׃ דניאל בר און

קופסת בצק ממולאת סלטים

מנה מאתגרת שתותיר רושם על כל אורח, עד כדי כך שלא ישים לב לחומרים המשומרים: קופסת בצק ממולאת בשלושה סוגי סלטים

נוף עתאמנה אסמעיל | מאסטר שף | פורסם 26/02/14 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 108 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

500 גרם קמח

250 גרם חמאה מומסת

1/2 כפית מלח

1-2 כפות מים

חלמון

לסלט חצילים:

צרור פטרוזיליה קצוץ

חופן עלי נענע קצוצה

5 בצלים ירוקים קצוצים

2 שיני שום כתושות

קופסת חצילים קלויים ומשומרים

מעט מיץ לימון משומר

מלח

פלפל

שמן זית

לסלט ארטישוק:

קופסת ארטישוק על הגריל

שמן זית

3 שיני שום חצויות

2-3 ענפי טימין

מלח

פלפל

לפלפל האדום:

קופסת אנשובי / טונה

קופסת פלפלים אדומים קלויים

שמן זית

2-3 שיני שום

מלח

פלפל

לוויניגרט לימון:

2/3 כוס שמן זית

1/3 כוס מיץ לימון משומר

מלח

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים את הקמח ביחד עם החמאה המומסת והמלח. מוסיפים מעט מים על מנת לאחד את הבצק לכדור, חשוב מאוד לא לעבד יתר על המידה את הבצק. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-20 דקות.

2 מסדרים רבע מכמות הבצק על נייר אפייה ומכסים בנייר אפייה נוסף. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של כ-1/4 ס"מ. בעזרת רינג (קוטר 8 ס"מ או 10 ס"מ) חותכים 2 עיגולים במרחק 1/2 ס"מ משולי הרינג (העיגולים גדולים במעט מקוטר הרינג), חותכים רצועה ארוכה של בצק בגובה הרינג ובאורך ההיקף שלו.

3 משמנים ומקמחים היטב את הצד החיצוני של הרינג ומלפפים סביבו את רצועת הבצק. מעמידים את הרינג על עיגול הבצק (ע"מ ליצור בסיס לקופסה) וצובטים את שולי העיגול כדי לחבר אותו לבצק שלופף סביב הרינג. בעזרת מזלג יוצרים דוגמה בשולי העיגול השני, לוקחים חתיכה קטנה מהבצק ויוצרים ממנה "נקניק" דק (ממנו יוצרים את הידית של המכסה).

4 במרכז העיגול עם הדוגמה מורחים מעט חלמון, יוצרים קשת קטנה מ"נקניק" הבצק ומחברים. ניתן להדק את הידית בעזרת כמה דקירות עדינות עם קיסם. מכניסים את הקופסאות למקפיא ל-15 דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הקופסאות מהמקפיא ומכניסים מיד לתנור ואפים עד להזהבה. חשוב לשים לב שהמכסים של הקופסאות מוכנים כמה דקות לפני הקופסאות עצמן לכן מומלץ לבדוק ולהוציא אותם כשהם מוכנים ולהשאיר את הקופסאות עד שיזהיבו.

5 מניחים לקופסאות להתקרר ורק כשהן קרות שולפים החוצה את הרינג וממלאים בסלטים או בכל מלית אחרת.

6 סלט החצילים: קוצצים את עשבי התיבול והבצל הירוק דק מאוד, מערבבים ביחד עם החצילים הקלויים והשום הכתוש. ממליחים ומפלפלים ומתבלים בשמן זית ומיץ לימון.

7 הארטישוק על הגריל: מחממים שמן זית במחבת ומכניסים פנימה את השום עד שעולה ריח של שום (להיזהר לא להשחים את השום), מכניסים פנימה את הארטישוק וגבעולי הטימין ומתבלים במלח ופלפל.

8 הפלפלים הקלויים: מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים קלות את האנשובי או הטונה.  מוסיפים פנימה הפלפל הקלוי והשום, מטגנים כ-2-3 דקות. ממליחים ומפלפלים.

9 ויניגרט הלימון: בקערה שמים את השמן ומיץ הלימון ובעזרת מעבד מזון ידני מערבבים אותם עד שמשיגים אמולסיה. ממליחים את הוויניגרט.

10.הרכבת המנה: מניחים שכבה של הפלפלים הקלויים בתחתית הקופסה, מעליה מניחים את הארטישוק ולבסוף מניחים שכבה של סלט החצילים. על צלחת ההגשה שמים מעט מהוויניגרט ועליו מניחים את הקופסה.

11 לקישוט: מסדרים על הצלחת רצועות דקיקות של פלפל קלוי מגולגלות לצורת שבלול.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידיד המתמודדים