אוכל
צילום׃ אלקנה ביטון

שקשוקה חריפה אש

מנה משביעה, מגניבה וטעימה טילים, שלא לומר חריפה יופי יופי. אפשר גם להעמיס על חלה טרייה ולצאת לדרך

אלקנה ביטון | mako | פורסם 23/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.7 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

קופסת עגבניות שרי
שתי עגבניות גדולות בשלות
10 שיני שום
בצל גדול לבן (לא אדום)
שני פלפלים חריפים
גמבה אדומה אחת
3 כפות רסק עגבניות
שמן זית
מלח ופלפל
פפריקה מתוקה
מעט כמון
חבילת נקניות מרגז רצוי חריפות
ביצים לפי בחירה וכמות הסועדים

אופן ההכנה:

1 קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות ואת עגבניות השרי לחצאים.

2 מחמים סיר (רצוי סוטאז', כמו של דגים, או סיר יציקה גדול אבל לא גבוה) ומתחילים בטיגון הבצל.

3 מוסיפים את השום, ואז את הגמבה והפלפל החריף. לאחר הזהבה קלה מוסיפים את העגבניות ועגבניות השרי וחצי כוס מים חמים.

4 מכסים, מבשלים על אש בינונית- גבוהה ונותנים לעגבניות להוציא נוזלים. לאחר בישול של 25 דקות פותחים את הסיר ומוסיפים את התבלינים ואת הרסק. אם יש הרבה נוזלים – נותנים להם קצת להצטמצם בסיר פתוח.

5 משקיעים את הנקניקיות בתחתית הסיר ומבשלים 10 דקות.

6 מוסיפים ביצים לפי מספר הסועדים. מבשלים עם כיסוי 5-7 דקות ומגישים.