שקשוקה חריפה אש
מנה משביעה, מגניבה וטעימה טילים, שלא לומר חריפה יופי יופי. אפשר גם להעמיס על חלה טרייה ולצאת לדרך
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
קופסת עגבניות שרי
שתי עגבניות גדולות בשלות
10 שיני שום
בצל גדול לבן (לא אדום)
שני פלפלים חריפים
גמבה אדומה אחת
3 כפות רסק עגבניות
שמן זית
מלח ופלפל
פפריקה מתוקה
מעט כמון
חבילת נקניות מרגז רצוי חריפות
ביצים לפי בחירה וכמות הסועדים
אופן ההכנה:
1 קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות ואת עגבניות השרי לחצאים.
2 מחמים סיר (רצוי סוטאז', כמו של דגים, או סיר יציקה גדול אבל לא גבוה) ומתחילים בטיגון הבצל.
3 מוסיפים את השום, ואז את הגמבה והפלפל החריף. לאחר הזהבה קלה מוסיפים את העגבניות ועגבניות השרי וחצי כוס מים חמים.
4 מכסים, מבשלים על אש בינונית- גבוהה ונותנים לעגבניות להוציא נוזלים. לאחר בישול של 25 דקות פותחים את הסיר ומוסיפים את התבלינים ואת הרסק. אם יש הרבה נוזלים – נותנים להם קצת להצטמצם בסיר פתוח.
5 משקיעים את הנקניקיות בתחתית הסיר ומבשלים 10 דקות.
6 מוסיפים ביצים לפי מספר הסועדים. מבשלים עם כיסוי 5-7 דקות ומגישים.