אוכל
צילום׃ יפית בשבקין, mako אוכל

דאמפלינג תרד

כיסוני תרד רכים וטעימים, עם גבינה ובלי בצק - שאתם יכולים לבחור אם לאדות או לבשל

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 17/12/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

900 גרם תרד, שטוף וקצוץ

75 גרם חמאה

200 גרם גבינת ריקוטה

ביצה טרופה

חצי כוס קמח

25 גרם גבינת פרמזן, לפיזור

אופן ההכנה:

1 חולטים את התרד זמן קצר לריכוך, ומעבירים למי קרח כדי שישמור על צבעו ויפסיק להתבשל. מעבירים למסננת וסוחטים.

2 ממסים 50 גרם מהחמאה במחבת רחבה ומוסיפים את התרד הסחוט. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב כשתי דקות. מורידים מהאש.

3 מעבירים לקערה ומוסיפים גבינה, ביצה טרופה ו-3 כפות קמח. ממליחים אם רוצים.

4 מקררים את התערובת קלות, יוצרים עיגולים קטנים ומגלגלים בקמח עד כיסוי.

5 מרתיחים מים בסיר בעומק בינוני. זורקים את הכדורים פנימה ומבשלים על אש נמוכה עד שהם צפים. מוציאים עם כף מחוררת. אם אתם מעדיפים אידוי: ממלאים סיר במים ומרתיחים. מניחים מעל הסיר סלסלת אידוי מצופה בעלי כרוב, מסדרים כמה עיגולים בפנים (במרווחים סבירים) ומאדים כ-20 דקות.

6 להגשה: ממיסים את יתרת החמאה, יוצקים מעל הדאמפלינגס ומפזרים פרמזן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!