קוסקוס טריפוליטאי
המתכון המלא של מרים נעים מתוך הספר "ירוחם, במדבר, דברים"
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
לקוסקוס:
1 ק"ג סולת
½4 כוסות מים פושרים
¼ כוס שמן
1 כפית מלח
מים לאידוי
לרוטב:
1/2 כוס שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק
½ כפית פפריקה
2 כפיות רסק עגבניות
1 כוס מים
1 חתיכת דלעת (כ־250 גרם)
1 גזר גדול
1 דלורית
1 קישוא גדול
1 תפוח אדמה גדול
¼ קולרבי
¼ לפת
1 עלה כרפס קצוץ
כמה עלי כוסברה קצוצה
כמה עלי פטרוזיליה קצוצה
1 כוס גרגרי חומוס שטופים שהושרו למשך כ־8 שעות
½ כפית אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
הקוסקוס: 1 שופכים את הסולת לקערה, מוסיפים בהדרגה ½2 כוסות מים ומרטיבים תוך ערבוב את כל הסולת. מוסיפים את השמן. אם הסולת יבשה, מוסיפים מעט מים לפי הצורך. מערבבים ומפרידים את הסולת בידיים לגרגרים. 2. מעבירים את הסולת דרך נפה (בתנועות ידיים סיבוביות) לקערה נפרדת. מנפים את הסולת לגרגרים דקים ללא גושים. 3. יוצקים מים לסיר האידוי (התחתון) עד מחציתו ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים, מניחים מעל את חלקו העליון והמחורר של סיר האידוי, שופכים אליו את הסולת המנופה, מכסים במכסה ומבשלים כשעה על אש גבוהה. 4. מעבירים את הקוסקוס לקערה, מוסיפים את המלח עם 2 כוסות מים נוספות, ומפרידים את הקוסקוס בידיים לגרגרים. מעבירים דרך הנפה לקערה שנייה ומחזירים לסיר האידוי מעל סיר המים. 5. מרתיחים שוב את המים שבסיר. מכסים במכסה את סיר האידוי ומבשלים 30-45 דקות נוספות. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
* ניתן להקפיא חלק מהקוסקוס המוכן לעת הצורך.
הרוטב: 1 בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. 2. מוסיפים פפריקה, רסק עגבניות ומים. מערבבים ומבשלים כ־20 דקות על אש בינונית (עם מכסה פתוח חלקית). אם המים נגמרים, אפשר להוסיף. 3. שוטפים, מקלפים וחותכים לקוביות גסות את הדלעת, הגזר, הדלורית, הקישוא ותפוח האדמה ומוסיפים לסיר. 4. מוסיפים את הקולרבי, הלפת, עשבי התיבול וגרגרי החומוס. מתבלים באבקת מרק עוף ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד שהחומוס מתבשל ומתרכך.
טיפ: ניתן להוסיף למרק גם נתחי עוף בהתאם למספר הסועדים