אוכל
תמונת AVI׃ none

מרק קובה עיראקי

מי שטורח בשישי מתכייף על קובה מדהים בשבת! חברים הגיע הזמן להפשיל שרוולים ולהתחיל לגלגל כמו סבתא עיראקית אמיתית

גיל חובב | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 02/05/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

1 ק"ג ג'ריש (חיטה גרוסה)
1/2 ק"ג סולת
מעט מלח
מים
למילוי
3 בצלים קצוצים דק
1 ק"ג בשר בקר טחון
שמן זית
מלח
פלפל שחור
4-5 עלי סלרי קצוצים

למרק

מעט שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
5-6 עלי סלרי קצוצים
5-6 עגבניות אדומות בשלות, קלופות ומגוררות
2 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון או שניים
כף סוכר
כף מלח גס
דלעת קלופה וחתוכה לקוביות או במייה נקייה ומטוגנת קלות
חופן צימוקים צהובים (אופציונאלי)

כלים

קערה
מסננת
מחבת
סיר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: משרים בקערה את הג'ריש במים למשך שעה, מסננים היטב. מוספים לג'ריש את הסולת והמלח ולשים היטב לקבלת בצק גמיש. מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים (בערך 40).

2 מכינים את המילוי: מזהיבים את הבצלים במעט שמן זית. מוסיפים את הבשר ומשחימים. מסירים מהלהבה ומוסיפים את הסלרי, המלח והפלפל. מצננים לטמפ' חדר.

3 ממלאים את הקובות: יוצרים, בעזרת האגודל, גומה בכל כדור בצק ומעמיקים אותה עד שנוצרת מעטפת בצורת אצבעון. ממלאים כל אצבעון במילוי, צובטים-סוגרים את פתח האצבעון ומגלגלים בעדינות ליצירת כופתאות קובה.

4 מכינים את המרק: מטגנים את הבצל בסיר במעט שמן זית, מוסיפים את הפפריקה, העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות וממשיכים לטגן עוד קצת.

5 מוסיפים 2-3 ליטר מים ומביאים את המרק לרתיחה. מוספים למרק את עלי הסלרי, המלח, הפלפל הגרוס והסוכר ומבשלים על להבה בינונית 20 דקות.

6 לאחר מכן מוסיפים את הדלעת או הבמיה והצימוקים (אם רוצים), מחליקים בזהירות פנימה את הקובות ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות נוספות. בסוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ומתקנים תיבול. מגישים חם.