אוכל
צילום׃ istockphoto

קציצות שקדים ואגוזים

קציצות צמחוניות נהדרות, עם קמח סויה והרבה בצל

דליה כהן | ירוק | פורסם 30/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 כוס שקדים
1 כוס בוטנים
1 כוס אגוזים
2 ביצים
2 בצלים
2 כפות קמח סויה (או קמח מצה)

2 כפות מים חמים

לרוטב

בצל קצוץ
שמן זית לטיגון
2 כוסות מים
כף קמח סויה
מלח, פלפל לבן, זנגביל ומעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1 מרסקים וטוחנים לדק את השקדים, האגוזים והבוטנים. 2. מוסיפים את הביצים, המים, תבלינים ומערבבים לעיסה חלקה. 3. מטגנים את הקציצות ומבשלים ברוטב של בצל.

רוטב: מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמצהיב. מוסיפים 2 כוסות מים ואת הקמח סויה, כדי לערבב את הרוטב. מוסיפים את התבלינים.