צילום׃ istockphoto
קציצות שקדים ואגוזים
קציצות צמחוניות נהדרות, עם קמח סויה והרבה בצל
דליה כהן | ירוק
| פורסם 30/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1 כוס שקדים
1 כוס בוטנים
1 כוס אגוזים
2 ביצים
2 בצלים
2 כפות קמח סויה (או קמח מצה)
2 כפות מים חמים
לרוטב
בצל קצוץ
שמן זית לטיגון
2 כוסות מים
כף קמח סויה
מלח, פלפל לבן, זנגביל ומעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
1 מרסקים וטוחנים לדק את השקדים, האגוזים והבוטנים. 2. מוסיפים את הביצים, המים, תבלינים ומערבבים לעיסה חלקה. 3. מטגנים את הקציצות ומבשלים ברוטב של בצל.
רוטב: מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמצהיב. מוסיפים 2 כוסות מים ואת הקמח סויה, כדי לערבב את הרוטב. מוסיפים את התבלינים.