אוכל
צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף

סלט תפוחי אדמה וסלט חצילים הודי

מסע קולינרי אל גבול הודו ונפאל של סלט תפוחי אדמה וסלט חצילים בתוך פרטה, לחם הודי מהיר הכנה

סרנדה דילבסקי | מאסטר שף | פורסם 23/01/14 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסלט תפוחי אדמה:

5 תפוחי אדמה קטנים

חופן שומשום

2 מלפפונים

בצל אדום

מיץ מחצי לימון

4 כפות שמן

2 פלפלים חריפים (אדום וירוק)

3 שיני שום כתוש

חופן כוסברה קצוצה

1/2 כפית מלח

לפרטה:

2 כוסות קמח לבן

1/2 כוס סולת

כפית קימל טחון

מים לפי הצורך

כפית שמן

לסלט החצילים:

3 חצילים בינוניים

2 כפות שמן

2 בצלים אדומים קצוצים דק

קימל

3 שיני שום קצוץ

2 עגבניות בגודל

1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ

1/2 פלפל חריף אדום קצוץ

כפית כורכום

פפריקה

כפית אבקת כוסברה

כפית גראם מסלה

1/2 כפית מלח

2 כפות מים

חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 לסלט תפוחי האדמה: בסיר מרתיחים מים ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים. קולים שומשום במחבת עד להזהבה וכותשים אותו. מוציאים למלפפונים את הליבה, חותכים לרצועות ושמים בקערה. חותכים את הבצל לרצועות וסוחטים עליו  2 כפיות לימון על הבצל ושמים בקערה. מקלפים את תפוחי האדמה המבושלים, חותכים לקוביות בינוניות ומוסיפים לקערה. מוסיפים כ-80% מהשומשום לקערה, מערבבים היטב את כל המרכיבים. במחבת מחממים שמן ומטגנים את הפלפלים עד להשחמה. מוסיפים את השום כתוש עד להזהבה ומעבירים לקערה. מערבבים היטב, מוסיפים מלח, את שארית השומשום ואת הכוסברה הקצוצה.

2 הפרטה: מערבבים את הקמח והסולת בקערה. מוסיפים קימל וממשיכים לערבב. מוסיפים מים ולשים עד לקבלת הבצק. מוסיפים שמן ומכסים את הקערה בניילון נצמד ל-20 דקות. יוצרים כדור(בגודל כדור טניס), מרדדים דק ומטגנים במחבת משני הצדדים עד להזהבה.

3 החצילים: מניחים את כל חציל על להבה ישירה ומסובבים מכל הצדדים עד שהוא מתרכך. מקלפים ומועכים. במחבת מחממים שמן ומטגנים בצל וקימל עד שהבצל שקוף. מוסיפים את השום למספר שניות ומוסיפים עגבניות ותבלינים. מערבבים בלי הפסקה, מוסיפים 2 כפות מים וממשיכים לערבב עוד 5 דקות. מוסיפים את החצילים ומבשלים 5-7 דקות, מערבבים מדי פעם, מוסיפים כוסברה קצוצה.

4 הרכבת המנה: מסדרים את סלט תפוחי האדמה בתחתית הצלחת, מעליה מניחים פרטה מגולגלת וסלט החצילים על הפרטה. מגלגלים כמו טורטייה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים