אוכל
צילום׃ עדי רם

אלו גובי הודי

תבשיל כרובית ותפוחי אדמה

יונית נפתלי | mako | פורסם 03/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

2 תפוחי אדמה גדולים
1 כרובית בינונית
4-5 כפות שמן
3 כפיות זרעי כמון שלמים
כ- ¼ כפית כורכום
½ כפית כמון טחון
½ פלפל ירוק חריף
מלח ופלפל שחור

לרוטב:

יוגורט 3% שומן
2-3 כפות כוסברה קצוצה
שן שום קטנה כתושה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח 40-45 דקות. מוציאים ממי הבישול ומניחים להצטנן לגמרי. אפשר להשתמש בתפוחי אדמה שבושלו יום-יומיים מראש. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ בערך. 2. מחממים את השמן בסיר שטוח ורחב מעל להבה בינונית, זורקים פנימה את זרעי הכמון ואחרי דקה מוסיפים את הכרובית. מטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-10 דקות. 3. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, הכורכום והכמון הטחון, הפלפל החריף, המלח והפלפל השחור. מערבבים בעדינות כדי שתפוחי האדמה לא יהפכו לעיסה, מכסים את סיר ומבשלים כ-5 דקות נוספות. 4. מערבבים את חומרי הרוטב, ומגישים ביחד.