אוכל
צילום׃ חן שוקרון, מתוקים שלי

פנקייק בננה

מתכון לפנקייק פשוט ובשרני במיוחד, פנקייק רך במתיקות עדינה, לארוחת בוקר שהיא כולה פינוק לקטנים ולגדולים

חן שוקרון | מתוקים שלי | פורסם 09/07/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 825 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-8 פנקייקס עבים וגדולים:

50 גרם חמאה מומסת

כוס וחצי קמח

2 וחצי כפיות אבקת אפייה

2 כפות סוכר

רבע כפית מלח

1 כוס חלב

2 ביצים גדולות

חצי כפית תמצית וניל

1 בננה קטנה מרוסקת למחית

להגשה

בננה פרוסה

מייפל או סירופ שוקולד

אופן ההכנה:

1 ממיסים את החמאה במיקרוגל. מניחים לצינון קל.

2 מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך קערה. מוסיפים את הסוכר והמלח. מערבבים היטב.

3 בקערה אחרת טורפים יחד את הביצים, החלב, ותמצית הווניל. בעזרת מזלג מועכים את הבננה למחית ומוסיפים לקערת הרטובים.

4 מוסיפים את החמאה המומסת את תכולת קערת הרטובים אל תוך הקערה עם הקמח. מערבבים עד שהוא נספג כולו בתערובת.

5 מחממים היטב מחבת על גבי להבה קטנה. משמנים מעט את פני המחבת בחמאה מומסת.

6 יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה את המחבת. מטגנים למשך כ-2 דקות עד שמופיעות בועות על גבי הפנקייק, הופכים ומטגנים עוד כחצי דקה-דקה.

7 עורמים את הפנקייקס בערמה כדי לשמור על חומם. מפזרים פרוסות בננה ויוצקים סירופ מייפל או שוקולד מעל. מגישים חם.

* המתכון לקוח מתוך הבלוג - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!