צילום׃ כפיר חרבי, mako אוכל
ריזוטו תירס ושורש סלרי
תבשיל אורז, ירקות ופרמזן עם יין לבן. טעים בדיוק כמו שזה נשמע
אורן גולדווסר | mako אוכל
| פורסם 11/05/13
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 כוס אורז עגול לריזוטו
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות (בעלים נשתמש לציר)
גרגרי תירס משני קלחים טריים (בקלחים המגולחים נשתמש לציר)
2 עלי דפנה
מעט שמן זית
1/2 כרשה, קצוצה
1 שן שום פרוסה
1/2 כוס יין לבן
2 ענפי תימין
2 כפות פרמזן מגוררת
20 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1 מכינים ציר ירקות: מבשלים בליטר מים את עלי הסלרי השטופים, קלחי התירס המגולחים ועלי הדפנה למשך רבע שעה.
2 מטגנים בשמן זית במחבת רחבה את שורש הסלרי, הכרישה, גרגרי התירס והשום, עד הזהבה.
3 מוסיפים את האורז ומערבבים דקה.
4 מוסיפים את היין ומבשלים עד לצמצום.
5 מוסיפים כוס מהציר ומבשלים יחד תוך ערבוב עד שהנוזלים נספגים באורז.
6 מוסיפים בהדרגה עוד מהציר ומערבבים עד שהריזוטו רך.
7 מוסיפים תימין, פרמזן וחמאה, מתקנים תיבול ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
המתכון באדיבות שף אורן גולדווסר מפסטה פיורי