אוכל
צילום׃ כפיר חרבי, mako אוכל

ריזוטו תירס ושורש סלרי

תבשיל אורז, ירקות ופרמזן עם יין לבן. טעים בדיוק כמו שזה נשמע

אורן גולדווסר | mako אוכל | פורסם 11/05/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כוס אורז עגול לריזוטו

1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות (בעלים נשתמש לציר)

גרגרי תירס משני קלחים טריים (בקלחים המגולחים נשתמש לציר)

2 עלי דפנה

מעט שמן זית

1/2 כרשה, קצוצה

1 שן שום פרוסה

1/2 כוס יין לבן

2 ענפי תימין

2 כפות פרמזן מגוררת

20 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מכינים ציר ירקות: מבשלים בליטר מים את עלי הסלרי השטופים, קלחי התירס המגולחים ועלי הדפנה למשך רבע שעה.

2 מטגנים בשמן זית במחבת רחבה את שורש הסלרי, הכרישה, גרגרי התירס והשום, עד הזהבה.

3 מוסיפים את האורז ומערבבים דקה.

4 מוסיפים את היין ומבשלים עד לצמצום.

5 מוסיפים כוס מהציר ומבשלים יחד תוך ערבוב עד שהנוזלים נספגים באורז.

6 מוסיפים בהדרגה עוד מהציר ומערבבים עד שהריזוטו רך.

7 מוסיפים תימין, פרמזן וחמאה, מתקנים תיבול ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון באדיבות שף אורן גולדווסר מפסטה פיורי