אוכל
צילום׃ Montreal_Photos, Istock

שקדים בנוסח ספרדי

מתכון לפיצוחים תוצרת בית עם טוויסט פיקנטי, שקשה להפסיק לנשנש

חנן פנחס | גלובס | פורסם 23/07/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם שקדים, מושרים במים פושרים לחצי שעה 

1 כף סוכר 

חצי כפית מלח

חצי כפית פפריקה חריפה מעושנת

חצי כפית קינמון טחון 

רבע כפית כמון 

1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

1 קולפים את השקדים ומניחים בצד לייבוש. 

2 מערבבים את כל התבלינים יחד בקערה קטנה. את השקדים מעבירים לקערה נוספת ומערבבים יחד עם כף השמן, כך שיצופו היטב. מערבבים פנימה את התבלינים. 

3 משטחים את השקדים על נייר אפייה בתבנית אפייה. אופים רבע שעה ב-160 מעלות. מצננים ומגישים. אפשר לשמור בצנצנת יומיים, או לחלופין להקפיא ולהפשיר בטמפרטורת החדר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!