צילום׃ Montreal_Photos, Istock
שקדים בנוסח ספרדי
מתכון לפיצוחים תוצרת בית עם טוויסט פיקנטי, שקשה להפסיק לנשנש
חנן פנחס | גלובס
| פורסם 23/07/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
200 גרם שקדים, מושרים במים פושרים לחצי שעה
1 כף סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית פפריקה חריפה מעושנת
חצי כפית קינמון טחון
רבע כפית כמון
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
1 קולפים את השקדים ומניחים בצד לייבוש.
2 מערבבים את כל התבלינים יחד בקערה קטנה. את השקדים מעבירים לקערה נוספת ומערבבים יחד עם כף השמן, כך שיצופו היטב. מערבבים פנימה את התבלינים.
3 משטחים את השקדים על נייר אפייה בתבנית אפייה. אופים רבע שעה ב-160 מעלות. מצננים ומגישים. אפשר לשמור בצנצנת יומיים, או לחלופין להקפיא ולהפשיר בטמפרטורת החדר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!