אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

לחמניות פרעצל ארוכות

אנחנו לא צריכים לספר לכם כמה לחמניות פרעצל ממכרות וכמה קשה להתאפק כשהן מוכנות. אז את היפות האלה אפילו לא מתפיחים - רק מבשלים כל אחת פחות דקה - ולתנור. עכשיו רק תחליטו אם לאכול אותן כמו שהן או עם ממרח

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 17/10/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

1 קילו קמח לחם/קמח לבן

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות (35 גרם) סוכר חום בהיר

כף גדושה (20 גרם) מלח דק

2 וחצי כוסות (600 מ״ל) מי ברז

לבישול:

סיר רחב מלא עד שלושת רבעי גובהו במים

4 כפות (80 גרם) סילאן

2 כפות (20 גרם) אבקת סודה לשתיה

לעיטור:

מלח גס

אופן ההכנה:

1 מערבלים בקערת המיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה קמח ושמרים, מוסיפים סוכר ומערבבים תוך כדי לישה במהירות נמוכה. מוסיפים מים בהדרגה: מוסיפים כוס וחצי, נותנים  למיקסר לעבוד 1-2 דקות, מוסיפים מלח וממשיכים עם יתר המים. אם יש צורך מוסיפים עוד מים.

2 לשים את הבצק למשך 8-9 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק גמיש חלק שנפרד מהקערה.

3 מניחים לבצק לנוח בקערה מכוסה במגבת. בינתיים מרתיחים מים בסיר, ועד שהמים רותחים מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר׳ כל אחד. אמורים להתקבל 15-17 כדורים.

>> לבלוג של קרן אגם

4 מרדדים  כל כדור בצק לרצועה באורך 10-12 ס״מ. מגלגלים כל גדור לכדי רצועה ואת הרצועה מועכים בעזרת כף היד, כך שמתקבלת רצועת בצק שטוחה. מניחים את רצועות הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5 מחממים תנור ל 220-230 מעלות.

6 מוסיפים לסיר המים את הסודה לשתייה ואת הסילאן ומביאים שוב לרתיחה.

מקלות פרעצל עם מטבל (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
אפשר לחצות, אפשר לטבול ואפשר לזלול אותן כמו שהן|צילום: קרן אגם, mako אוכל

7 מכניסים רצועת בצק אחת למים הרותחים ומבשלים אותה למשך 20 שניות מכל צד. מעבירים אותה בחזרה לתבנית האפייה וממשיכים כך עם כל רצועות הבצק (אפשר לבשל בסיר 2 רצועות במקביל).

8 מפזרים על רצועות הבצק מלח גס ואופים 20-25 דקות עד שהפרעצלים שחומים. מצננים ואוכלים.

* הפרעצלים במיטבם ביום האפייה, ניתן להכין ולהקפיא כשהם טריים, עטופים היטב. להפשיר לפני הגשה ולחמם שוב בתנור חם מאוד.