לחמניות פרעצל ארוכות
אנחנו לא צריכים לספר לכם כמה לחמניות פרעצל ממכרות וכמה קשה להתאפק כשהן מוכנות. אז את היפות האלה אפילו לא מתפיחים - רק מבשלים כל אחת פחות דקה - ולתנור. עכשיו רק תחליטו אם לאכול אותן כמו שהן או עם ממרח
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק:
1 קילו קמח לחם/קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות (35 גרם) סוכר חום בהיר
כף גדושה (20 גרם) מלח דק
2 וחצי כוסות (600 מ״ל) מי ברז
לבישול:
סיר רחב מלא עד שלושת רבעי גובהו במים
4 כפות (80 גרם) סילאן
2 כפות (20 גרם) אבקת סודה לשתיה
לעיטור:
מלח גס
אופן ההכנה:
1 מערבלים בקערת המיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה קמח ושמרים, מוסיפים סוכר ומערבבים תוך כדי לישה במהירות נמוכה. מוסיפים מים בהדרגה: מוסיפים כוס וחצי, נותנים למיקסר לעבוד 1-2 דקות, מוסיפים מלח וממשיכים עם יתר המים. אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
2 לשים את הבצק למשך 8-9 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק גמיש חלק שנפרד מהקערה.
3 מניחים לבצק לנוח בקערה מכוסה במגבת. בינתיים מרתיחים מים בסיר, ועד שהמים רותחים מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גר׳ כל אחד. אמורים להתקבל 15-17 כדורים.
4 מרדדים כל כדור בצק לרצועה באורך 10-12 ס״מ. מגלגלים כל גדור לכדי רצועה ואת הרצועה מועכים בעזרת כף היד, כך שמתקבלת רצועת בצק שטוחה. מניחים את רצועות הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5 מחממים תנור ל 220-230 מעלות.
6 מוסיפים לסיר המים את הסודה לשתייה ואת הסילאן ומביאים שוב לרתיחה.
7 מכניסים רצועת בצק אחת למים הרותחים ומבשלים אותה למשך 20 שניות מכל צד. מעבירים אותה בחזרה לתבנית האפייה וממשיכים כך עם כל רצועות הבצק (אפשר לבשל בסיר 2 רצועות במקביל).
8 מפזרים על רצועות הבצק מלח גס ואופים 20-25 דקות עד שהפרעצלים שחומים. מצננים ואוכלים.
* הפרעצלים במיטבם ביום האפייה, ניתן להכין ולהקפיא כשהם טריים, עטופים היטב. להפשיר לפני הגשה ולחמם שוב בתנור חם מאוד.