אוכל

קוסקוס עם פירות יבשים

מנת פחמימות מנחמת עם מתיקות עדינה

| mako אוכל | פורסם 04/05/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

350 גרם קוסקוס (חבילה)
כוס וחצי מים
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל לבן
2 כפיות שטוחות של דבש
250 גרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות
6 בצלים גדולים חתוכים דק
200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
50 גרם שקדים מולבנים (שקדים קלופים)
100 גרם אגוזי מלך שבורים לחתיכות גדולות
100 גרם צימוקים
4 גזרים חתוכים לחמישיות
צרור פטרוזיליה קטן קצוץ

לטיגון:

2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. הכנת הקוסקוס: מניחים את הקוסקוס בקערה ומוסיפים לו מים בהדרגה, תוך כדי ערבוב. במהלך הוספת הנוזלים ייווצרו גושים, שאותם צריך לפורר בעזרת מזלג או עם האצבעות. כשרואים שהקוסקוס לא סופח יותר את הנוזלים מפסיקים להוסיף את המים (לא תמיד נדרשת כל הכמות). מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב חצי משמן הזית. 2. את התערובת שהתקבלה מניחים מעל סיר כפול של קוסקוס (קוסקוסייר). את הכלי התחתון ממלאים במים, ומאדים מעל להבה נמוכה במשך 45 דקות עד שעה. האינדיקציה מתי להפסיק את האידוי היא כשאדים ממש חזקים עולים מהקוסקוס. 3. אם אין קוסקוסייר ניתן להניח את התערובת במסננת נירוסטה, ואת המסננת להניח מעל סיר מים שאותו היא מכסה בדיוק. מכיוון שמסננות הן לרוב קטנות, ייתכן שתצטרכו לאדות את הקוסקוס בשתי נגלות. 4. כשמסיימים לאדות את הקוסקוס מחזירים אותו לקערה, ומוסיפים לאט ותוך כדי ערבוב את יתרת שמן הזית, מלח ומעט פלפל לבן. 5. הכנת הירקות: בסיר בינוני בעל תחתית עבה ככל האפשר מטגנים את השקדים והאגוזים קלות בכף שמן. מוציאים, ומניחים בקערית. מכניסים לסיר כף נוספת של שמן ואת הבצל והקינמון. מטגנים את הבצל במשך 20-25 דקות על אש נמוכה במיוחד, עד שהוא משחים ונוצר מעין קרמל. מוסיפים לסיר את הדבש ומערבבים במשך כשתי דקות. 6. מוסיפים את הגזר, ממליחים ומכסים את הסיר. המלח אמור לגרום לגזר להגיר נוזלים שיבשלו אותו ואת הבצל. אם אחרי דקה או שתיים אתם רואים שאין מעט נוזל בתחתית הסיר, זה משום שהלהבה גבוהה מדי או משום שהגזרים היו נטולי לחות. במקרה כזה הנמיכו את הלהבה והוסיפו רבע כוס מים. 7. כשהגזר מתרכך מעט (עניין של רבע שעה) מוסיפים את הדלעת, השזיפים והצימוקים, וממשיכים לבשל את הכל יחד על להבה נמוכה מאוד במשך 20 דקות נוספות. 8. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים בעדינות, מכסים שוב ומבשלים במשך 15 דקות נוספות. מכבים את האש ומוסיפים את השקדים והאגוזים המטוגנים.