צילום׃ Avalon_Studio, Istock
קליפות תפוחי אדמה בשמנת
תוספת תפוחי אדמה קריספית וקצת שונה
שירלי אהרון | mako
| פורסם 16/03/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4-6 תפוחי אדמה בינוניים
שמן (עדיף זית)
מלח
פלפל שחור
גביע שמנת חמוצה
עירית קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם כ-10 דקות, ומצננים. 2. מחממים תנור מבעוד מועד ל- 200 מעלות. 3. קולפים את תפוחי האדמה בעזרת סכין, ומקפידים להשאיר נתח עבה מבשר תפוח האדמה צמוד לקליפה. מסדרים על תבנית אפייה ומזליפים שמן זית בנדיבות רבה (מה זה נדיבות? נאמר כשתי כפות לכל קליפה). 4. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות, עד שהתוך רך והקליפות קריספיות. 5. גורסים מלח גס ופלפל שחור ומגישים בליווי שמנת חמוצה ועירית קצוצה.