צילום׃ Andres Peiro Palmer, Istock
תפוח אדמה ממולא יוגורט ובצל
מתכון לתפוחי אדמה בתנור במילוי צמחוני משובח
| מועצת הבקר והחלב
| פורסם 10/05/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 תפוחי אדמה גדולים, משובחים ובלא פגמים
2 כפיות מלח
למלית
4 בצלים גדולים, חתוכים לטבעות דקות
3 כפות חמאה
2 מכלי יוגורט
1 כף סוכר (גדושה)
2 כפות אבקת מרק בצל
אופן ההכנה:
1 מקרצפים את קליפת תפוחי האדמה, שוטפים היטב ומנגבים במגבות נייר. 2. מגלגלים את תפוחי האדמה במלח, מניחים בתבנית מתכת שטוחה ואופים שעה ורבע בתנור שחומם ל-200 מעלות. אפשר גם לאפות במדורה. 3. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם, חופרים החוצה את התוך הרך ומועכים באמצעות מזלג. 4. ממיסים במחבת את החמאה, ומאדים בה את הבצלים והסוכר עד שהבצלים מזהיבים. 5. מוסיפים את הבצלים, היוגורט ואבקת מרק הבצל לתוכן תפוחי האדמה המעוך ומערבבים. 6. ממלאים את חצאי תפוחי האדמה, מתקנים תיבול ומגישים.