הצ'יפס המושלם
גיל חובב מסביר איך מכינים את ה-צ'יפס, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים
גיל חובב | השף המעופף
| פורסם 08/08/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
תפוחי אדמה (בחישוב של 1-1.5 לסועד)
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1 קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרצועות.
2 מבשלים במי מלח למשך כ-4 דקות, עד כמעט בישול מלא. מוציאים ומייבשים טוב טוב, אפשר בעזרת פן (ככל שתייבשו יותר טוב תקבלו צ'יפס פריך יותר).
3 מכינים שני סירים עם שמן עמוק, אחד על האש הכי גדולה (השמן צריך להגיע ל-190 מעלות) ואחד על אש בינונית-גדולה (140-150 מעלות). מטגנים את רצועות תפוחי האדמה כ-3 דקות בשמן הפחות חם (בשלב הזה הן לא אמורות לשנות את צבען). מעבירים מיד אל הסיר השני, ומשלימים את הטיגון בחום גבוה.
הערה: אפשר לעצור את הכנת הצ'יפס אחרי הטיגון הראשון, להקפיא ולהוציא מתי שרוצים לטיגון השני.