אוכל

הצ'יפס המושלם

גיל חובב מסביר איך מכינים את ה-צ'יפס, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים

גיל חובב | השף המעופף | פורסם 08/08/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 336 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תפוחי אדמה (בחישוב של 1-1.5 לסועד)
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרצועות.

2 מבשלים במי מלח למשך כ-4 דקות, עד כמעט בישול מלא. מוציאים ומייבשים טוב טוב, אפשר בעזרת פן (ככל שתייבשו יותר טוב תקבלו צ'יפס פריך יותר). 

3 מכינים שני סירים עם שמן עמוק, אחד על האש הכי גדולה (השמן צריך להגיע ל-190 מעלות) ואחד על אש בינונית-גדולה (140-150 מעלות). מטגנים את רצועות תפוחי האדמה כ-3 דקות בשמן הפחות חם (בשלב הזה הן לא אמורות לשנות את צבען). מעבירים מיד אל הסיר השני, ומשלימים את הטיגון בחום גבוה. 

הערה: אפשר לעצור את הכנת הצ'יפס אחרי הטיגון הראשון, להקפיא ולהוציא מתי שרוצים לטיגון השני.