אוכל
תמונת AVI׃ mako

פתיתים ברוטב עגבניות ואפרסק, עם פילה לוקוס

נתחי דג עסיסיים עם פתיתים ברוטב מתקתק של ג'ינג'ר, עגבניות ואפרסקים

תום פרנץ | מאסטר שף | פורסם 06/12/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 נתחי פילה לוקוס (200 - 250 גרם כ"א)

2 כוסות פתיתים

8 עגבניות, חתוכות לחצאים

4 אפרסקים, חתוכים לחצאים

50 גרם ג'ינג'ר טרי, מקולף, חתוך לקוביות

2 שיני שום, כתוש

2 בצלים קצוצים דק

2 כוסות חלב קוקוס

2 כוסות מים

עלה דפנה

4 גרגרי פלפל אנגלי

8 עלי בזיליקום

שמן זית

מלח ופלפל

קורט סוכר חום

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר רחב עם 8 כפות שמן זית ומניחים בו את חצאי העגבניות וחצאי האפרסקים (כשהם מונחים עם הפנים כלפי מטה). מוסיפים ג'ינג'ר, שום ובזיליקום ומבשלים על להבה בינונית – נמוכה עד לריכוך עם מכסה (לפחות שעה).2. פתיתים: מטגנים בצל ב- 8 כפות שמן זית עד להזהבה והתרככות. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים כמה דקות עד להזהבת הפתיתים. מוסיפים עלה דפנה, פלפל אנגלי, כוס חלב קוקוס וכוס מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים עד שהפתיתים מוכנים וממליחים.3. רוטב עגבניות: במעבד מזון טוחנים את העגבניות והאפרסקים שטיגנו עם יתר חומרי הרוטב עד לקבלת מרקם חלק. מתבלים במלח, לפי הטעם.4. לדג: מחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית. ממליחים ומפלפלים את הדגים ומטגנים אותם על צד העור, על להבה גבוהה, כ- 3-2 דקות. הופכים את הדגים, מטגנים כדקה, מנמיכים את הלהבה ומטגנים כשלוש דקות נוספות. מכבים את האש.5. חוצים את 2 האפרסקים הנותרים ופורסים לפרוסות של 3 מ"מ. מחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית ומטגנים בו את פרוסות האפרסק עם סוכר, עד להזהבה.הגשה: מניחים פתיתים בצד אחד של הצלחת בצורת חצי עיגול, לידם מניחים רוטב עגבניות ואפרסקים ובמרכז את פילה הלוקוס. משלימים את הצד השני של עיגול הפתיתים עם מניפת פרוסות אפרסק מטוגנות ומגישים.

* אם האפרסקים לא בעונה, ניתן להכין את המנה עם אפרסקים משומרים, רק להקפיד לסנן היטב מהסירופ.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!