אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פשטידת בצל ותפוחי אדמה

מתכון לפשטידה פשוטה שאפשר להכין מדברים שיש בבית. פתרון קלאסי של אימהות

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 08/06/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפשטידה:

50 גרם חמאה

כפית סוכר

3 בצלים גדולים מקולפים ופרוסים דק

2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ופרוסים דק

2 כפות קמח

3 ביצים

200 מ"ל (גביע) יוגורט (אני מעדיפה עזים)

מלח

פלפל גרוס

תיבול: קינמון / מוסקט / בהרט. אני מכירה אמהות שדוגלות באבקת מרק עוף או בצל

*מי שאוהב בסיס יציב לפשטידה, אפשר להניח בבסיס התבנית שכבה מרודדת של בצק עלים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מחממים מחבת גדולה וממיסים חמאה עם סוכר. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שמתרכך. מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים, מתבלים, ומשאירים על אש בינונית כעשר דקות עד שהם עשויים יפה יפה. מוסיפים את הקמח, מערבבים ומורידים מהאש.

3 טורפים את הביצים ומוסיפים יחד עם היוגורט לתערובת. מערבבים היטב, ומשטחים בתבנית פיירקס מאורכת או בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

4 אופים כ-30 דקות.

* אפשר וכדאי להגיש עם שמנת חמוצה ובצל ירוק.

* לחובבי הפרווה: את החמאה אפשר להחליף במעט שמן קנולה, ואת היוגורט בשמנת צמחית 15%.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!