אוכל
צילום׃ אסתי רותם

פתיתים בסיסיים

מתכון לפתיתים למתחילים גמורים. התוספת האהובה על ילדים ומבוגרים

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 10/10/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 911 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

החומרים:

3 כפות שמן (אני ממליצה על קנולה, כי אין לו טעמי לוואי)

1 כוס פתיתים

1 כוס מים רותחים

3/4 כפית שטוחה מלח – גס או שולחני רגיל, במקרה הזה אין הבדל

1/2 כפית פלפל שחור, עדיף גרוס אבל לא חובה

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר קטן (של בערך 3 ליטר) את השמן על להבה בינונית כדקה.

2 מוסיפים את הפתיתים ומתחילים לערבב. מטגנים את הפתיתים תוך כדי ערבוב במשך שלוש-ארבע דקות. חלקם יתחילו להזהיב.

• שיטה טובה למדידת הזמן: כשמתחילים, לוחצים על כפתור ההפעלה של הקומקום החשמלי. מטגנים את הפתיתים עד שהמים רותחים.

3 מעבירים את הסיר ללהבה קטנה ומוסיפים כוס מים רותחים. הכל קצת קופץ ומבעבע, וזה בסדר. מערבבים עד שהסערה נרגעת מעט.

4 מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור במשך 15 דקות. מדי כמה דקות פותחים ומערבבים.

5 אחרי 15 דקות, מסתכלים וטועמים. אם הפתיתים עדיין קצת קשים או שנראה שעדיין יש נוזלים בסיר, מבשלים עוד שלוש-ארבע דקות. מכבים את האש.

מה עוד אתם צריכים לדעת?

• על שקית הפתיתים כתוב שיש לבשל 8 דקות בסיר מכוסה חלקית. השיטה הזו פחות בטוחה, בגלל חוסר הדיוק שבהגדרה "מכוסה חלקית".

• כדי למנוע מהפתיתים המוכנים להידבק לגוש אחד, מקפידים ברבע השעה הקרובה לערבב מדי פעם בעדינות ולהפריד גושים.

• כדי להוסיף עניין וצבע אפשר להוסיף לפתיתים עירית קצוצה, צ'ילי גרוס, פטרוזיליה, כוסברה, פלפל אדום טרי קצוץ.

למיטיבי לכת:

• הוסיפו שתי כפות רסק עגבניות, שן שום כתושה, מעט אורגנו יבש וקמצוץ סוכר ביחד עם המים. תקבלו פתיתים בטעם פיצה וילדים מאושרים.

• לפני הכנסת הפתיתים לסיר, טגנו בו בצל אחד קטן קצוץ דק עד שישחים מעט. טעם נפלא והרגשת מקצוענות מובטחים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!