אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

קרפלך

בפסח אין שאלה, עם מרק העוף מגישים צמד קניידלך. אבל מה בראש השנה? לא יודעים מה איתכם, אנחנו מתכוונים - לראשונה בחיינו! - להגיש מרק עם קרפלך מעשה ידינו בארוחת החג, רק עדיין לא החלטנו מה יהיה בפנים

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 04/09/24 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק קרפלך:

כוס מים

כפית מלח

2 כוסות קמח

2 חלמוני ביצה

כף שמן זית

אפשרויות למילוי:

כבד קצוץ

תבשיל בשר מפורק

תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים עם המון בצל מטוגן, מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מרתיחים בסיר קטן את המים עם המלח. מוסיפים כוס אחת של קמח ומערבבים מהר מאוד עד לקבלת גושים.

2 מעבירים את הבצק לשיש, מוסיפים לו את כוס הקמח הנוספת ומתחילים ללוש.

3 תוך כדי לישה מוסיפים את החלמונים ושמן הזית. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש.

4 מרדדים דק את הבצק (אני אוהבת קרפלך דקים ממש, כ-2 מ"מ) וקורצים עיגולים בעזרת קורצן עוגיות או כוס.

5 מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה של מילוי, מקפלים את העיגול לשניים וסוגרים היטב, שלא יתפרק. מחברים את שני הקצוות של חצי הירח שהתקבל ומהדקים. 

6 מבשלים בסיר עם מרק או מים מומלחים (עם או בלי תבלינים נוספים) עד שהקרפלך צפים.

ים של מתכונים לראש השנה מחכה לכם ממש כאן

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

המתכון עלה כאן לראשונה בספטמבר 2022