צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור
שקשוקה איטלקית
קדירת עגבניות בניחוח עלי בזיל, ביצי משק טריות, פלפלים קלויים ושבבי מוצרלה
| רשת קפה קפה
| פורסם 21/07/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
4 ביצים
2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
10 עגבניות גדולות בשלות פרוסות לקוביות
1 עלה דפנה
פלפל חריף טרי – לפי הטעם
2 גרגרי פלפל אנגלי שלם
4 שיני שום פרוסות
1 כפית כמון
2 כפות פפריקה מתוקה
2 ענפי תימין
כף פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
2 כפות רסק עגניות מרוכז
2 כפות מוצרלה מגורדת
פלפל קלוי על אש גלויה – מקולף
רצועות בזיליקום
אופן ההכנה:
1 להכנת הרוטב: מאדים בשמן זית עד הזהבה את המרכיבים בסדר הבא: בצל, פלפלים, עגבניות ושום.
2 מוסיפים מים עד כיסוי, מוסיפים את התבלינים ומבשלים כ-חצי שעה.
3 מוסיפים את ענפי התימין והפטרוזיליה הקצוצה.
4 מוסיפים ביצים בזהירות לרוטב החם, מוסיפים את הפלפל הקלוי הפרוס לרצועות, הבזיליקום והמוצרלה ומבשלים עד הכנתם.
5 מגישים לצד סלט ירקות קצוץ, טחינה ירוקה, לחם לבן וזיתים מבוקעים.