אוכל
צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור

שקשוקה איטלקית

קדירת עגבניות בניחוח עלי בזיל, ביצי משק טריות, פלפלים קלויים ושבבי מוצרלה

| רשת קפה קפה | פורסם 21/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 188 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 ביצים
2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
10 עגבניות גדולות בשלות פרוסות לקוביות
1 עלה דפנה
פלפל חריף טרי – לפי הטעם
2 גרגרי פלפל אנגלי שלם
4 שיני שום פרוסות
1 כפית כמון
2 כפות פפריקה מתוקה
2 ענפי תימין
כף פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
2 כפות רסק עגניות מרוכז
2 כפות מוצרלה מגורדת
פלפל קלוי על אש גלויה – מקולף
רצועות בזיליקום

אופן ההכנה:

1 להכנת הרוטב: מאדים בשמן זית עד הזהבה את המרכיבים בסדר הבא: בצל, פלפלים, עגבניות ושום.

2 מוסיפים מים עד כיסוי, מוסיפים את התבלינים ומבשלים כ-חצי שעה.

3 מוסיפים את ענפי התימין והפטרוזיליה הקצוצה.

4 מוסיפים ביצים בזהירות לרוטב החם, מוסיפים את הפלפל הקלוי הפרוס לרצועות, הבזיליקום והמוצרלה ומבשלים עד הכנתם.

5 מגישים לצד סלט ירקות קצוץ, טחינה ירוקה, לחם לבן וזיתים מבוקעים.