אוכל
צילום׃ אור גץ, ShutterStock

לביבות תפוחי עץ

כן כן, אתם רואים נכון, החלפנו את תפוחי האדמה בתפוחי עץ והתוצאה מתקתקה ומופלאה

יען נווה | עדיים מכל הלב | פורסם 01/12/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

4 תפוחי עץ גרנד

5 כפות סוכר

4 כפות שמן קנולה

2 ביצים גדולות

5 כפות קמח

1-11/2 כף ליקר תפוזים או מים

1/3 עד 1/2 כפית תמצית וניל (לא מהולה)

2 כפיות שטוחות קינמון

כפית רכז רימון

2 כפות גדושות ברס (אגוזים מקורמלים גרוסים)

אופן ההכנה:

1 מקלפים את התפוחים ומגרדים גס.

2 מערבבים יחד שאר המרכיבים ושמים במקרר לחצי שעה (כדאי אך לא הכרחי).

3 מחממים היטב את השמן. יוצרים לביבות מתערובת התפוחים ומטגנים בשמן החם משני הצדדים, עד שמשחים קלות.

4 ניתן גם לאפות את הלביבות במקום לטגן (זו לא אותה קרנצ'יות אבל פחות משמין): מחממים תנור לחום נמוך (160 מעלות). משטחים את הלביבות על נייר אפייה כשרווח ביניהן ואופים עד שהן משחימות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל מתכוני הלביבות

>> לספיישל המטוגנים של נבחרת מאסטר שף