צילום׃ אור גץ, ShutterStock
לביבות תפוחי עץ
כן כן, אתם רואים נכון, החלפנו את תפוחי האדמה בתפוחי עץ והתוצאה מתקתקה ומופלאה
יען נווה | עדיים מכל הלב
| פורסם 01/12/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
4 תפוחי עץ גרנד
5 כפות סוכר
4 כפות שמן קנולה
2 ביצים גדולות
5 כפות קמח
1-11/2 כף ליקר תפוזים או מים
1/3 עד 1/2 כפית תמצית וניל (לא מהולה)
2 כפיות שטוחות קינמון
כפית רכז רימון
2 כפות גדושות ברס (אגוזים מקורמלים גרוסים)
אופן ההכנה:
1 מקלפים את התפוחים ומגרדים גס.
2 מערבבים יחד שאר המרכיבים ושמים במקרר לחצי שעה (כדאי אך לא הכרחי).
3 מחממים היטב את השמן. יוצרים לביבות מתערובת התפוחים ומטגנים בשמן החם משני הצדדים, עד שמשחים קלות.
4 ניתן גם לאפות את הלביבות במקום לטגן (זו לא אותה קרנצ'יות אבל פחות משמין): מחממים תנור לחום נמוך (160 מעלות). משטחים את הלביבות על נייר אפייה כשרווח ביניהן ואופים עד שהן משחימות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!