אוכל
צילום׃ שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

פיצה על טורטייה

כשאין כוח להתפיח בצק, מכינים עם הילדים פיצות מפיתות. ואם אין פיתה, תאכלו טורטייה – ניסינו את המתכון הקליל על הבצקים הדקים, ויצא טעים-טעים

שרית נובק | mako אוכל | פורסם 29/12/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 184 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

זוכרים שכשהיינו קטנים נהגנו להכין פיצה-פיתה? פיתה, קטשופ וגבינה צהובה, אופים, עוצמים עיניים ומדמיינים שזה הדבר האמיתי.

 

שנים שלא אכלתי כזה. כשילדיי הגיעו לגיל בו אפשר להתחיל, מדי מוצ"ש היינו אופים פיצה ביתית, אבל על אמת: בבוקר מכינים בצק שמרים, מטפחים ומלטפים אותו במהלך היום ובערב אופים. ואז יום אחד זה הגיע - הילד  ביקש פיצה, ולא במוצ"ש.

 

מיד שלפתי את הפתרון הנוסטלגי, פיצה-פיתה, ובאין פיתות במקפיא נאלצנו לאלתר. הלכתי למטבח וחיפשתי איזשהו בצק, משהו להפוך לפיצה. מצאתי חבילת טורטיות וניסינו: הלבשנו ברוטב וגבינה ושלחנו לתנור. התוצאה יצאה מפתיעה! פיצה דקה ופריכה, מוכנה תוך דקות. מאז זו הפיצה הביתית שלנו, וכבר חודשים שלא התפחתי בצק שמרים...

מרכיבים :

רוטב עגבניות, מוכן או לפי מתכון להלן

מוצרלה מגוררת

טורטיות

תוספות לפי המצברוח

לרוטב עגבניות:

קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות

שתי שיני שום כתושות

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל

חצי כפית פפריקה

כמה עלי אורגנו או בזיליקום, קצוצים

רבע כוס מים

אופן ההכנה:

1 מפרידים את הטורטיות, מורחים כל אחת בשכבה דקה של רוטב עגבניות, מפזרים מלמעלה מעט גבינה ותוספות ושולחים לתנור לאפיה ב-170 מעלות למשך כ-7-10 דקות, עד שהגבינה מבעבעת.

 

2 מגישים ורצים מהר להכין עוד אחת.

 

* להכנת רוטב עגבניות: מכניסים את כל המצרכים לקלחת קטנה, מביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-15 דקות נוספות.

 

בקרו בבלוג של שרית - מיס פטל

 >> בפעם הקודמת הכנו סלט אבוקדו בתוך הקליפה