אוכל
צילום׃ אסף רונן

מפרום, הגרסה המקוצרת

כמה שאנחנו אוהבים מפרום, ככה אנחנו מתעצלים לבלות אחר צהריים שלם במטבח בשביל להכין אותו

דנה אלמוסני | mako | פורסם 28/07/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

1 בצל מגורר

500 גר' בשר טחון

2 כפות רסק עגבניות

חופן פטרוזיליה

3 תפוחי אדמה מגוררים דק

1 ביצה

כף קמח (לא חובה)

1/2 1 כפיות קינמון

כפית כמון

מלח ופלפל שחור

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את הבצל, הבשר, רסק העגבניות, הפטרוזיליה, תפוח האדמה, הביצה, הקמח והתבלינים.

2 מחממים שמן במחבת גדולה. יוצרים קציצות מהתערובת, מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומגישים.

* ניתן להכין רוטב עגבניות ולבשל בו את הקציצות: מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים 260 גרם עגבניות מרוסקות, 2 שיני שום קצוצות, 1/2 כוס מים חמים, קינמון, כמון, מעט סוכר, מלח ופלפל, ומבשלים 35-40 דקות על אש נמוכה.