צילום׃ אסף רונן
מפרום, הגרסה המקוצרת
כמה שאנחנו אוהבים מפרום, ככה אנחנו מתעצלים לבלות אחר צהריים שלם במטבח בשביל להכין אותו
דנה אלמוסני | mako
| פורסם 28/07/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
1 בצל מגורר
500 גר' בשר טחון
2 כפות רסק עגבניות
חופן פטרוזיליה
3 תפוחי אדמה מגוררים דק
1 ביצה
כף קמח (לא חובה)
1/2 1 כפיות קינמון
כפית כמון
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את הבצל, הבשר, רסק העגבניות, הפטרוזיליה, תפוח האדמה, הביצה, הקמח והתבלינים.
2 מחממים שמן במחבת גדולה. יוצרים קציצות מהתערובת, מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומגישים.
* ניתן להכין רוטב עגבניות ולבשל בו את הקציצות: מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים 260 גרם עגבניות מרוסקות, 2 שיני שום קצוצות, 1/2 כוס מים חמים, קינמון, כמון, מעט סוכר, מלח ופלפל, ומבשלים 35-40 דקות על אש נמוכה.