אוכל

סושי פירות יבשים על מצע לביבות בננה ברוטב תות שדה

טוויסט חדש לסושי

מאיר רוזנברג | יופי של יום 1 | פורסם 30/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם שזיפים יבשים
200 גרם תאנים
200 גרם משמש
100 גרם תמר יבש
100 גרם פיסטוקים
100 גרם אגוזי מלך
50 גרם גרעיני דלעת
0.5 כוס בורגול
כף שמן
0.6 סמ"ק מים רותחים
קורט מלח
0.5 כוס סוכר
קינמון
50 סמ"ק מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

1 את השזיפים, התאנים והמשמשים משטחים לשכבה דקה מאוד. 2. קוצצים את הפיסטוקים האגוזים וגרעיני הדלעת. 3. מחממים שתי כפות סוכר בחום נמוך (עושים קרמל) ומוספים את האגוזים הקצוצים. 4. קוצצים את התמרים ומערבבים עם הפיסטוקים. 5. מכינים את הבורגול. מאדים את הבורגול בכף השמן מוסיפים מלח ואת המים הרותחים מכסים את הסיר וממשיכים בישול בחום נמוך כ18 דקות. 6. מערבבים את הבורגול עם גרעיני הדלעת ומיץ תפוזים. 7. על מחצלת סושי מניחים את השזיפים וממלאים באגוזים. את התאנים ממלאים בבורגול ואת המשמש ממלאים בפיסטוק עם התמרים ויוצרים מכל סוג גליל. 8. את הגלילים נכניס למקרר לשעה, שלאחריה נוצא את הגלילים ונחתוך אותם לטבעות.