אוכל
צילום׃ איתמר כהן, הטעמים הנעלמים של הדרום ועוד - תימן, הוצאת אל דאוד

באג'יא – פלאפל תימני

הבאג'יא, או הפלאפל התימני, מוכר בעיקר בדרום תימן. הוא מוגש לרוב עם מטבל פלפל אדום חריף, תרכיז תמרהינדי, לימון ומלח, ואנחנו מאוד ממליצים לכם לנסות אותו

משה דוד | הטעמים הנעלמים של הדרום ועוד - תימן, הוצאת אל דאוד | פורסם 15/06/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות שעועית העין השחורה (לוביה), מושרית במים למשך הלילה

2 בצלים, חתוכים לרבעים

1 פלפל ירוק חריף, חצוי

חצי צרור כוסברה, שטוף וקצוץ גס

2 שיני שום

4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים גס

1 כף כמון טחון

1 כף זרעי גד השדה (כוסברה) טחונים

חצי כפית כורכום

פלפל צ'ילי אדום טחון

2-3 כוסות שמן לטיגון עמוק (תלוי בכמות הכדורים)

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מסננים את שעועית העין השחורה ושמים במעבד מזון. טוחנים את השעועית באופן גס, ונזהרים שלא תהפוך לעיסה.

2 מוסיפים את כל הירקות למעבד המזון וטוחנים היטב.

3 מרוקנים לתוך קערה, מוסיפים את כל התבלינים ומערבב היטב (היו נדיבים עם התבלינים. אם לא תוסיפו די תיבול, טעם הביג'יא לא יהיה ארומטי די הצורך).

4 מחממים שמן בסיר עמוק על להבה בינונית (איך יודעים שהשמן הגיע לטמפרטורה הנכונה והמתאימה? כאשר תכניסו כף עץ, ייווצרו עליה בועות).

5 מעצבים את התערובת לכדורים. אפשר לעצב את התערובת לצורת קציצות קטנות (כמו קובה) או להשתמש במכשיר של פלאפל הנמכר בחנויות.

6 מטגנים עד הזהבה, וטובלים באיזה מטבל שמתחשק (טחינה, סחוק, עגבניות).

* אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא לטיגון מאוחר יותר.

את הספר אפשר להשיג אצל אור דוד, 052-8212977; משה דוד, 052-5215325; או בעמותת אעלה בתמר

כריכת הספר
כריכת הספר|צילום: יחסי ציבור, הטעמים הנעלמים של הדרום ועוד - תימן, הוצאת אל דאוד