באג'יא – פלאפל תימני
הבאג'יא, או הפלאפל התימני, מוכר בעיקר בדרום תימן. הוא מוגש לרוב עם מטבל פלפל אדום חריף, תרכיז תמרהינדי, לימון ומלח, ואנחנו מאוד ממליצים לכם לנסות אותו
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 כוסות שעועית העין השחורה (לוביה), מושרית במים למשך הלילה
2 בצלים, חתוכים לרבעים
1 פלפל ירוק חריף, חצוי
חצי צרור כוסברה, שטוף וקצוץ גס
2 שיני שום
4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים גס
1 כף כמון טחון
1 כף זרעי גד השדה (כוסברה) טחונים
חצי כפית כורכום
פלפל צ'ילי אדום טחון
2-3 כוסות שמן לטיגון עמוק (תלוי בכמות הכדורים)
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מסננים את שעועית העין השחורה ושמים במעבד מזון. טוחנים את השעועית באופן גס, ונזהרים שלא תהפוך לעיסה.
2 מוסיפים את כל הירקות למעבד המזון וטוחנים היטב.
3 מרוקנים לתוך קערה, מוסיפים את כל התבלינים ומערבב היטב (היו נדיבים עם התבלינים. אם לא תוסיפו די תיבול, טעם הביג'יא לא יהיה ארומטי די הצורך).
4 מחממים שמן בסיר עמוק על להבה בינונית (איך יודעים שהשמן הגיע לטמפרטורה הנכונה והמתאימה? כאשר תכניסו כף עץ, ייווצרו עליה בועות).
5 מעצבים את התערובת לכדורים. אפשר לעצב את התערובת לצורת קציצות קטנות (כמו קובה) או להשתמש במכשיר של פלאפל הנמכר בחנויות.
6 מטגנים עד הזהבה, וטובלים באיזה מטבל שמתחשק (טחינה, סחוק, עגבניות).
* אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא לטיגון מאוחר יותר.
את הספר אפשר להשיג אצל אור דוד, 052-8212977; משה דוד, 052-5215325; או בעמותת אעלה בתמר.