אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

אורז בסמטי עם סומק, בצלים, אפונה ונענע

אורז סגול בטעם מיוחד, עם הרבה בצל צלוי וטאץ' ירוק של אפונה ונענע

| home made | פורסם 11/04/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות אורז בסמטי

3 כפיות שמן קנולה

3 כוסות מים רותחים

מלח

פלפל שחור

1 כוס אפונה עדינה קפואה

1/2 צרור נענע מופרד לעלים

2 כפות סומאק

לבצלים האפויים:

כ-6 בצלצלים סגולים

30 גרם (2 כפות) שמן זית

רבע כוס יין אדום

רבע כוס חומץ בלסמי

2-3 עלי תימין

2-3 עלי רוזמרין

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 הבצלים הצלויים: קולפים את הבצלים וחורצים בראשם צלב עם סכין. מסדרים על תבנית.

2 מערבבים את שאר המרכיבים ומוזגים על הבצלים. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 20 דקות ב-180 מעלות. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עוד 40 דקות.

3 מכינים את האורז: צורבים את האורז בסיר חם עם מעט שמן. מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

4 מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות בדיוק. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור למשך 15 דקות נוספות. פותחים ומערבבים. חשוב מאוד לא לפתוח את הסיר באמצע הבישול.

5 חולטים את האפונה העדינה 5 דקות במים רותחים. מוציאים ומסננים.

6 חותכים את הבצלים הצלויים לפלחים ואת עלי הנענע קוצצים גס (בקיצוץ נענע חשוב מאוד להקפיד על חיתוך אחד של כל עלה ולא יותר, כי אז היא משחירה).

7 מערבבים את כל מרכיבי המנה יחד: אורז, בצלים, נענע, סומק ואפונה. מגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

 >> כל המתכונים לראש השנה