אוכל
צילום׃ Eising, GettyImages IL

קציצות קינואה ואבוקדו

קציצות צמחוניות עמוסות בריאות, לאלה שמתבאסים לבוא לעל האש

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 28/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לקציצות:

1/2 כוס קינואה

1 כוס מים

1/2 אבוקדו

2 כפות פשתן טחון

1 כפית אבקת מרק עוף

1/2 כפית אבקת קארי

קורט מלח

1/2 ביצה טרופה

לרוטב:

1 כפית אבקת קארי

3 כפות שמנת מתוקה 15%

לציפוי:

1/2 כוס פירורי לחם

1/2 ביצה טרופה

להגשה:

עגבנייה

בצל קטן

גזר קטן

שתי שיני שום

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הקינואה במים עם קורט מלח. חמש דקות בסיר מכוסה ועשר דקות נוספות ללא מכסה, או עד שכל הנוזלים נספגים בקינואה. מורידים מהאש.

2 קוצצים את האבוקדו ומוסיפים לסיר הקינואה. מוסיפים גם את יתר המצרכים של הקציצות: פשתן טחון, אבקת מרק, קארי וחצי ביצה טרופה.

3 יוצרים כדורים גדולים למדי (שלא יתפרקו בחריצי הגריל), מגלגלים בביצה ומצפים בפירורי לחם. צולים בערך 2-3 דקות מכל צד.

4 זורקים את העגבנייה, הבצל, הגזר ושיני השום על הגריל עד שהם מקבלים צבע יפה ומרקם רך ונוח לעבודה. חותכים לפרוסות.

5 את הרוטב ניתן לחם בפינג'ן מעל הגריל, אך הוא מעולה גם ללא בישול. פשוט מערבבים את השמנת והקארי ושופכים מעל הקציצות.

6 מגישים את הירקות לצד המנה.