קציצות קינואה ואבוקדו
קציצות צמחוניות עמוסות בריאות, לאלה שמתבאסים לבוא לעל האש
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לקציצות:
1/2 כוס קינואה
1 כוס מים
1/2 אבוקדו
2 כפות פשתן טחון
1 כפית אבקת מרק עוף
1/2 כפית אבקת קארי
קורט מלח
1/2 ביצה טרופה
לרוטב:
1 כפית אבקת קארי
3 כפות שמנת מתוקה 15%
לציפוי:
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 ביצה טרופה
להגשה:
עגבנייה
בצל קטן
גזר קטן
שתי שיני שום
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הקינואה במים עם קורט מלח. חמש דקות בסיר מכוסה ועשר דקות נוספות ללא מכסה, או עד שכל הנוזלים נספגים בקינואה. מורידים מהאש.
2 קוצצים את האבוקדו ומוסיפים לסיר הקינואה. מוסיפים גם את יתר המצרכים של הקציצות: פשתן טחון, אבקת מרק, קארי וחצי ביצה טרופה.
3 יוצרים כדורים גדולים למדי (שלא יתפרקו בחריצי הגריל), מגלגלים בביצה ומצפים בפירורי לחם. צולים בערך 2-3 דקות מכל צד.
4 זורקים את העגבנייה, הבצל, הגזר ושיני השום על הגריל עד שהם מקבלים צבע יפה ומרקם רך ונוח לעבודה. חותכים לפרוסות.
5 את הרוטב ניתן לחם בפינג'ן מעל הגריל, אך הוא מעולה גם ללא בישול. פשוט מערבבים את השמנת והקארי ושופכים מעל הקציצות.
6 מגישים את הירקות לצד המנה.