אוכל
צילום׃ Foodcollection, GettyImages IL

רושטי אפונה

המאכל השוויצרי המסורתי עם תוספת מרעננת

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 01/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

8 תפוחי אדמה קטנים
2 כפות שמנת מתוקה
100 גרם אפונה
קורט מוסקט
מלח
פלפל

לטיגון:

חמאה או שמן 

להגשה:

פתיתי גבינה צהובה או גבינה מגוררת

אופן ההכנה:

1 מרתיחים ליטר מים עם כפית מלח.2. מבשלים את תפוחי האדמה במשך עשר דקות ומסננים.3. קולפים את תפוחי האדמה ומגוררים באמצעות פומפייה גסה. מסננים כדי להיפטר מכל המים.4. מחממים חמאה או שמן במחבת בינונית, מכניסים את תפוחי האדמה המגוררים עד שנוצר עיגול דחוס בגודל המחבת ובעובי ס"מ אחד. ממליחים ומפלפלים.5. מטגנים חמש דקות, הופכים בזהירות ומטגנים חמש דקות נוספות. תפוחי האדמה צריכים להזהיב רק במעט, אך לשמור על צורת המחבת.6. בינתיים, מטגנים במחבת נפרדת את האפונה עם מעט חמאה או שמן במשך 2-3 דקות.7. מוסיפים לאפונה שמנת מתוקה וקורט מוסקט ומטגנים יחד 2-3 דקות נוספות.8. מוציאים את הרושטי לצלחת גדולה ומפזרים מעליו את האפונה.בוזקים גבינה צהובה מעל המנה ומגישים מיד.