אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

לביבות אפויות בטעם מזרח תיכוני

לכבוד חג החנוכה, קבלו את הגירסה הבריאה ללביבות תפוחי האדמה. עם חצילים, טחינה וטופו

שף קובי פרסול | הרדוף | פורסם 10/11/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

2 תפוחי אדמה בינוניים
4 כפות סלט חציל טבעי
חצי כוס קוביות קטנות של טופו
2 קורט מלח מלח גס
3 כפות טחינה מלאה
קורט פלפל שחור טחון
חצי כפית שום כתוש
1 ביצה
כף שמן זית אורגני
כף קמח מלא
1/4 כפית סודה לשתייה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
יוגורט עיזים
קצח שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל- 170 מעלות.

2 קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים ומגרדים מעל פומפייה דקה.

3 מעבירים למסננת. מרימים ביד חצי חופן מתפוחי האדמה וסוחטים מעל המסננת את הנוזלים.

4 מעבירים לקערת ערבוב נוספת, כך סוחטים את כל תפוחי האדמה המגורדים.

5 טורפים את הביצה ויוצקים מעל תפוחי האדמה.

6 מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

7 מניחים נייר אפייה מעל תבנית לתנור.

8 בעזרת כף יוצקים אל מעל התבנית מתפוחי האדמה ודוחסים בעדינות לצורת עיגול ללא קצוות בעובי ס"מ-יש לשמור על רווח קל בין הלביבות.

9 אופים כ-10 דקות ומוציאים את התבנית לשיש. בעזרת תרווד שטוח הופכים בעדינות את הלביבות ואופים לעוד 7-10 דקות.

10 מגישים את הלביבות חם בליווי יוגורט עיזים שמעליו בוזקים מעט מהקצח השחור.