לביבות אפויות בטעם מזרח תיכוני
לכבוד חג החנוכה, קבלו את הגירסה הבריאה ללביבות תפוחי האדמה. עם חצילים, טחינה וטופו
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
2 תפוחי אדמה בינוניים
4 כפות סלט חציל טבעי
חצי כוס קוביות קטנות של טופו
2 קורט מלח מלח גס
3 כפות טחינה מלאה
קורט פלפל שחור טחון
חצי כפית שום כתוש
1 ביצה
כף שמן זית אורגני
כף קמח מלא
1/4 כפית סודה לשתייה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
יוגורט עיזים
קצח שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל- 170 מעלות.
2 קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים ומגרדים מעל פומפייה דקה.
3 מעבירים למסננת. מרימים ביד חצי חופן מתפוחי האדמה וסוחטים מעל המסננת את הנוזלים.
4 מעבירים לקערת ערבוב נוספת, כך סוחטים את כל תפוחי האדמה המגורדים.
5 טורפים את הביצה ויוצקים מעל תפוחי האדמה.
6 מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
7 מניחים נייר אפייה מעל תבנית לתנור.
8 בעזרת כף יוצקים אל מעל התבנית מתפוחי האדמה ודוחסים בעדינות לצורת עיגול ללא קצוות בעובי ס"מ-יש לשמור על רווח קל בין הלביבות.
9 אופים כ-10 דקות ומוציאים את התבנית לשיש. בעזרת תרווד שטוח הופכים בעדינות את הלביבות ואופים לעוד 7-10 דקות.
10 מגישים את הלביבות חם בליווי יוגורט עיזים שמעליו בוזקים מעט מהקצח השחור.