אוכל
צילום׃ Peredniankina, ShutterStock

כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה

להיט בטוח: כרובית, שהיא אחד הירקות האהובים עלינו בכל צורה, מצטרפת למטבוחה במתכון הנפלא הזה של אבי לוי. אבל השדרוג לא נגמר במטבוחה - חכו שתראו במה הוא מבשל את הכרובית לפני הטיגון. אימצנו

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 07/02/18 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 165 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לכרובית:

כרובית שלמה, מפורקת לפרחים בינוניים

סיר עם מים רותחים

1 כף כורכום

1 כפית קארי

2 כפות מלח

2 ביצים טרופות

שמן עמוק

למטבוחה:

מעט שמן לטיגון השום

5 שיני שום, פרוסות

5 עגבניות, מקולפות וחתוכות לקוביות

שמן לטיגון עמוק של הפלפלים

4 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות דקות

2 פלפלים חריפים, חתוכים לטבעות

מלח

שאטה גרוס חריף לפי הצורך

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הכרובית: מתבלים את המים הרותחים בכורכום, קארי ומלח ומכניסים את פרחי הכרובית לבישול של כ-10 דקות.

2 מוציאים ומצננים מעט. טובלים את פרחי הכרובית בביצה ומטגנים עד לצבע יפה וזהוב.

>> מתכונים לפסח

כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
סבלנות, זה מה שמחכה לכם בסוף הדרך|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

3 מכינים את המטבוחה: מטגנים את פרוסות השום במעט שמן עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כשעה על אש בינונית.

4 בשמן עמוק ובנפרד מטגנים את הפלפלים האדומים והחריפים, ומיד מוסיפים לעגבניות. מנמיכים את האש למינימום.

5 מתבלים במלח ובפלפל שאטה גרוס ומבשלים לפחות עוד שעה על אש נמוכה, בסיר פתוח. ככל שתבשלו יותר זמן, כך המטבוחה תצא טעימה יותר.

6 מניחים כמה פרחי כרובית בצלחת, יוצקים כמות נדיבה של מטבוחה חמה ומגישים חם או קר.