אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

פיתה עם שמן זית וזעתר

מכירים מנקיש? קבלו את המאפה הכי ריחני ומגרה שיש, היישר ממסעדת חג' כחיל: יותר טוב מסתם פיתה, יותר עסיסי מסתם לאפה והכי טעים לבד

עומר עלואן | חג' כחיל | פורסם 11/11/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 97 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג קמח שטיבל

1 כפית שמרים יבשים

1 כפית סוכר

2 כפיות מלח

200-300 מ"ל מים פושרים

לתערובת התבלינים:

200 גרם זעתר בלדי

150 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה:

1 מניחים קמח, מלח, שמרים וסוכר בקערה ומערבבים יחד.

2 מוסיפים את המים בהדרגה, עד שמתקבלת מסת בצק אחידה ולא דביקה.

3 מכסים בבד, ומניחים בטמפרטורת החדר כ-30-40 דקות עד שהבצק תופח.

4 בקערה נוספת מערבבים את השמן והזעתר.

5 כשהבצק תפח, קורצים ממנו כדורים של 150 גרם. מרדדים כל כדור לעיגול (רצוי על נייר אפייה), ויוצרים גומות באמצעות האצבעות.

6 אופים את עיגולי הבצק בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 15 דקות.

7 מוציאים את הבצק מהתנור, מורחים בתערובת השמן ומגישים.

* ניתן להחליף את הזעתר בגבינה ערבית מגורדת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!