אוכל
צילום׃ Juanmonino, Istock

"אורז בן-גוריון" עם עוף וירקות

מתכון לפתיתים ביתיים

אדם עינב ועמי ברעם | חברת אסם| גלובס | פורסם 27/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 0.8 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

רבע-חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים
10 גבעולי אספרגוס
1 בצל בינוני חתוך לקוביות גדולות
½ - ¾ כוס שמן
500 גרם בשר עוף (חזה או פרגיות) חתוך לקוביות בינוניות
כרבע כוס קורנפלור (עמילן תירס)
2 כוסות קוביות פלפלים מצבעים שונים
4-5 תחתיות ארטישוק טריות או קפואות שהופשרו חתוכות לקוביות
750 גרם פתיתים מסוג אורז בן-גוריון
1.5 ליטר (6 כוסות) מים רותחים
מלח
פלפל לבן
זעפרן או כורכום
אבקת מרק בטעם עוף, לפי הטעם

לעיטור

עגבניות שרי טריות או מטוגנות קלות

אופן ההכנה:

1 בקערה שמים את הזיתים , יוצקים עליהם מים רותחים, משהים 1-2 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים. חוזרים על הפעולה עם גבעולי האספרגוס. 2. במחבת מערבבים את הבצל עם 1-2 כפות מהשמן, ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. 3. מצפים את קוביות העוף בקורנפלור, מוסיפים למחבת עם עוד 1-2 כפות מהשמן, ומטגנים עד שהן מזהיבות מעט. מוסיפים את קוביות הפלפלים והארטישוק, מערבבים ומטגנים 2-3 דקות. 4. יוצקים לסיר גדול את יתרת השמן, ומוסיפים את הפתיתים. מטגנים 1-2 דקות עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים לסיר את הזיתים, את תכולת המחבת ואת המים הרותחים. מערבבים ומתבלים לפי הטעם. 5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 10-12 דקות. 6. מעטרים באספרגוס ובעגבניות השרי, ומגישים.