"אורז בן-גוריון" עם עוף וירקות
מתכון לפתיתים ביתיים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
רבע-חצי כוס זיתים ירוקים מגולענים
10 גבעולי אספרגוס
1 בצל בינוני חתוך לקוביות גדולות
½ - ¾ כוס שמן
500 גרם בשר עוף (חזה או פרגיות) חתוך לקוביות בינוניות
כרבע כוס קורנפלור (עמילן תירס)
2 כוסות קוביות פלפלים מצבעים שונים
4-5 תחתיות ארטישוק טריות או קפואות שהופשרו חתוכות לקוביות
750 גרם פתיתים מסוג אורז בן-גוריון
1.5 ליטר (6 כוסות) מים רותחים
מלח
פלפל לבן
זעפרן או כורכום
אבקת מרק בטעם עוף, לפי הטעם
לעיטור
עגבניות שרי טריות או מטוגנות קלות
אופן ההכנה:
1 בקערה שמים את הזיתים , יוצקים עליהם מים רותחים, משהים 1-2 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים. חוזרים על הפעולה עם גבעולי האספרגוס. 2. במחבת מערבבים את הבצל עם 1-2 כפות מהשמן, ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. 3. מצפים את קוביות העוף בקורנפלור, מוסיפים למחבת עם עוד 1-2 כפות מהשמן, ומטגנים עד שהן מזהיבות מעט. מוסיפים את קוביות הפלפלים והארטישוק, מערבבים ומטגנים 2-3 דקות. 4. יוצקים לסיר גדול את יתרת השמן, ומוסיפים את הפתיתים. מטגנים 1-2 דקות עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים לסיר את הזיתים, את תכולת המחבת ואת המים הרותחים. מערבבים ומתבלים לפי הטעם. 5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 10-12 דקות. 6. מעטרים באספרגוס ובעגבניות השרי, ומגישים.