אוכל

מאפה תפוחי אדמה, כבד, עוף וריבת בצל

השף ישראל אהרוני מציג מנה נפלאה ועשירה בטעמים שתעשה לכם כיף בבטן. מומלץ ביותר

ישראל אהרוני | 7 מנות ל-7 ימים | פורסם 01/05/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לריבת בצל

2 כפות שומן אווז
2בצלים חתוכים דק
פלפל שחור
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
שליש כוס חומץ יין לבן טבעי
מלח
2 כוסות יין אדום יבש

לכבדים

שומן אווז
עלי מרווה
16 כבדים נקיים חתוכים לחצי
מלח
פלפל גרוס

לתפוחי האדמה

4 בצל ירוק חתוך דק
5 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים
שמן זית
מלח
פלפל
חלמון טרוף במים

כלים

מחבת לריבת בצל
מחבת להכנת הכבדים
סיר לפירה
תבנית לתנור
כף עץ
סכין
קרש חיתוך

אופן ההכנה:

אופן הכנת הכבדים:

1 מחממים מחבת ושמים מעט שומן אווז ועלי מרווה.

2 מוסיפים את הכבדים ומפזרים מלח פלפל גרוס.

3 הופכים את הכבדים ואחרי 2 דקות מוציאים לקערה.

4 את השמן שנשאר במחבת מעבירים לריבת הבצל.

אופן הכנת פירה תפוחי אדמה:

1 מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים בצל ירוק.

2 מוסיפים תפוחי אדמה מבושלים ומתבלים במלח ופלפל.

3 שוברים את תפוחי האדמה ומערבבים עם הבצל הירוק עד כדי יצירת פירה עם גושים גדולים.

אופן הכנת המאפה:

1 מרדדים שני עלים של בצק עלים לשני עיגולים, האחד 25 ס"מ והשני 35 ס"מ לערך.

2 מניחים על עיגול הבצק הקטן את הפירה (אחרי קירור).

3 על הפירה מסדרים את הכבדים בשכבה אחידה.

4 על הכבדים מניחים את ריבת הבצל.

5 מברישים חלמון טרוף במים על שולי הבצק.

6 באמצע עיגול הבצק הגדול עושים חור קטן ואת הבצק מניחים מעל שכבות הבצל, כבדים ותפוחי האדמה.

7 מהדקים את קצוות הבצק העליון עם קצוות הבצק התחתון ומברישים על כל הבצק מהחלמון.

8 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ל-35 דקות.