מאפה תפוחי אדמה, כבד, עוף וריבת בצל
השף ישראל אהרוני מציג מנה נפלאה ועשירה בטעמים שתעשה לכם כיף בבטן. מומלץ ביותר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
לריבת בצל
2 כפות שומן אווז
2בצלים חתוכים דק
פלפל שחור
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
שליש כוס חומץ יין לבן טבעי
מלח
2 כוסות יין אדום יבש
לכבדים
שומן אווז
עלי מרווה
16 כבדים נקיים חתוכים לחצי
מלח
פלפל גרוס
לתפוחי האדמה
4 בצל ירוק חתוך דק
5 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים
שמן זית
מלח
פלפל
חלמון טרוף במים
כלים
מחבת לריבת בצל
מחבת להכנת הכבדים
סיר לפירה
תבנית לתנור
כף עץ
סכין
קרש חיתוך
אופן ההכנה:
אופן הכנת הכבדים:
1 מחממים מחבת ושמים מעט שומן אווז ועלי מרווה.
2 מוסיפים את הכבדים ומפזרים מלח פלפל גרוס.
3 הופכים את הכבדים ואחרי 2 דקות מוציאים לקערה.
4 את השמן שנשאר במחבת מעבירים לריבת הבצל.
אופן הכנת פירה תפוחי אדמה:
1 מחממים בסיר שמן זית ומוסיפים בצל ירוק.
2 מוסיפים תפוחי אדמה מבושלים ומתבלים במלח ופלפל.
3 שוברים את תפוחי האדמה ומערבבים עם הבצל הירוק עד כדי יצירת פירה עם גושים גדולים.
אופן הכנת המאפה:
1 מרדדים שני עלים של בצק עלים לשני עיגולים, האחד 25 ס"מ והשני 35 ס"מ לערך.
2 מניחים על עיגול הבצק הקטן את הפירה (אחרי קירור).
3 על הפירה מסדרים את הכבדים בשכבה אחידה.
4 על הכבדים מניחים את ריבת הבצל.
5 מברישים חלמון טרוף במים על שולי הבצק.
6 באמצע עיגול הבצק הגדול עושים חור קטן ואת הבצק מניחים מעל שכבות הבצל, כבדים ותפוחי האדמה.
7 מהדקים את קצוות הבצק העליון עם קצוות הבצק התחתון ומברישים על כל הבצק מהחלמון.
8 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ל-35 דקות.