אוכל
צילום׃ שרון ברקוביץ, ברקו מייד

רוטב עגבניות מושלם

ממרומי גילנו חשבנו שיש דברים שכבר לא ישתנו. רוטב עגבניות לפסטה היה אחד מהם, אבל אז נתקלנו במתכון הזה לרוטב עגבניות חלק חלק עם חמאה ואורגנו, בלי חתיכות אבל עם מלא טעם. אז כנראה שהכל יכול להשתנות, תמיד

שרון ברקוביץ | BERKO MADE | פורסם 23/08/20 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 132 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-6 מנות פסטה:

1 בצל גדול

2 שיני שום גדולות

700 גרם מחית עגבניות (בקבוק זכוכית אחד)

100 גרם חמאה

חצי כפית מלח

1 כפית שטוחה סוכר

ענף אורגנו טרי (או כף אורגנו יבש)

אופן ההכנה:

1 מקלפים את הבצל וחותכים ל-2.  

2 מקלפים את השום וחורצים בו חריצים עם סכין.

3 בסיר קטן שמים את מחית העגבניות ומוסיפים פנימה את הבצל, השום, החמאה, המלח, הסוכר והאורגנו.

רוטב עגבניות - המרכיבים (צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד)
רוטב עגבניות חלק ומושלם|צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד

4 מבשלים על אש בינונית בלי מכסה כ8-10 דקות, מדי פעם מערבבים.

5 כשמתחילות בועות של רתיחה והחמאה נמסה לגמרי מעבירים לאש הכי קטנה ומכסים את הסיר כמעט עד הסוף (משאירים חריץ קטן לאדים).

רוטב עגבניות  (צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד)
רוטב עגבניות |צילום: שרון ברקוביץ, ברקו מייד

6 מבשלים על אש קטנה 45 דקות.

7 לפני ההגשה מוציאים את הבצל והשום (אפשר גם להשאיר ולאכול אותם בתוך הרוטב).

לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם

בתיאבון!