אוכל
צילום׃ שרית נובק, mako אוכל

סירות תפוחי אדמה ממולאות

שרית נובק מהבלוג היצרתי Misspetel מציגה דרך מקסימה להגיש תפוחי אדמה ממולאים. מתכון קליל וטעים שגם הילדים יכולים להכין לבד לבד

שרית נובק - מיס פטל | mako אוכל | פורסם 14/07/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 73 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

המתכון הזה מלווה אותי מימי ילדותי, ואולי הראשון שהכנתי בעצמי. באחד מימי החופש הגדול, עת ישבתי וצפיתי בערוץ הילדים, המנחה הציג אותו ואני מיד נכנסתי למטבח. מתכון קליל וטעים, ומאז ועד היום אני מכינה לעיתים קרובות.


רוצים גם אתם להכין את עיטורי הדגלונים? מדביקים וואשי טייפ (סלוטייפ צבעוני שניתן להדביק ואחר כך לקלף, להשיג בחנויות אומנות) בקצה קיסם, מצמידים משני הצדדים וגוזרים משולש מהקצה. 

מרכיבים :

6 תפוחי אדמה בינוניים

2 כפות (30 גרם) חמאה

50 גרם גבינה צהובה, מגוררת

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 עוטפים את תפוחי האדמה ברדיד אלומניום ואופים בתנור כשעה עד שמתרככים (אפשר להכין מראש). מוציאים את תפוחי האדמה מהאלומניום ומקררים מעט.

2. חותכים את הכיפה העליונה של כל תפוד ובעזרת כפית מרוקנים את תוכנו לקערה. משאירים דפנות של כחצי ס"מ.

3 מועכים מעט את תפוחי האדמה בקערה, מוסיפים פנימה חמאה וגבינה צהובה מגורדת, ממליחים ומפלפלים מעט, וממלאים מחדש את קליפות התפודים שנותרו לנו בתערובת.

4 מכינים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים כ-20 דקות, עש שמשחים מעט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

בקרו בבלוג של שרית - MISSPETEL

>> פופקורן כרובית של פאולין שובל