אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סופגניות אפויות ב-110 קלוריות

החנוכה הזה הולכים על סופגניות אפויות! המאכל היהודי הכי משמין - בלי הקטע של להשמין? ברור שלקחנו. מתכון לסופגניות אפויות ב-110 קלוריות ליחידה (כולל אבקת סוכר)

נטע בירן | mako אוכל | פורסם 11/12/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כולם מתים על סופגניות בחנוכה, וכמה שיותר יותר טוב, אבל לא כולם מרוצים מ-4-5 הקילו שהם רואים שהתווספו להם אחרי 8 ימים של זלילה וטיגונים. אז מה עושים? אוכלים קצת פחות סופגניות מטוגנות (אנחנו חס וחלילה לא אומרים לכם לוותר עליהן לגמרי) וקצת יותר סופגניות אפויות.

 

ולכל אלה שטוענים שסופגניות אפויות הן למעשה לחמניות - יש בזה משהו, לא נכחיש, אבל מתי לאחרונה סירבתם ללחמנייה טובה שרק יצאה מהתנור, ועוד עם ריבה?

מרכיבים (20 מנות):

2 וחצי כוסות קמח לבן

רבע קוביית שמרים טריים

חצי כפית מלח

שני שליש כוס חלב חמים

כף חמאה רכה

שליש כוס סוכר

ביצה

קורט אגוז מוסקט

לקישוט:

50 גרם חמאה מומסת

8 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל מרכיבי הסופגניות ללא הקמח. מוסיפים את הקמח ולשים את הבצק כ-10 דקות, במיקסר או ביד.

2 מניחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת במקום חמים, ומניחים לבצק לתפוח כשעה. הבצק צריך להכפיל את נפחו.

3 מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים אותו לעובי של כסנטימטר.

חנוכה 2023: זמני החג ומועדי הדלקת נרות

4 חורצים עיגולים מהבצק, בעזרת שוליים של כוס. קוטר הכוס קובע את גודל הסופגנייה ומכאן גם את כמות הקלוריות ליחידה - אני השתמשתי בכוס עם קוטר של 7 ס"מ וקיבלתי 20 סופגניות. ניתן גם להשתמש בחותכן עוגיות בצורות לב או כוכב ולקבל סופגניות מיוחדות.

5 מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

6 מניחים את הסופגניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת מטבח ומניחים לתפיחה שנייה של כחצי שעה.

7 אופים כ-5-7 דקות ונזהרים לא לשרוף. הצבע אמור להיות שזוף קלות מלמעלה ולמטה, ומעט חיוור בצדדים.

8 מברישים את הסופגניות בחמאה מומסת, בעודן חמות. מפזרים עליהן אבקת סוכר בעזרת מסננת. אם אתם רוצים להוסיף ריבה, קחו בחשבון של כפית מוסיפה 20 קלוריות למנה.

* נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים

הכנתם את הסופגניות האפויות? ספרו לנו איך יצא!

המתכון פורסם לראשונה בחנוכה 2012