צילום׃ rtyree1, Istock
שקשוקת קישואים וחלמונים
מתכון לשקשוקה מיוחדת עם ירקות וגבינה בולגרית. ארוחת בוקר מפנקת במיוחד
ארז קומרובסקי | גלובס
| פורסם 25/06/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
7-6 קישואים בינוניים מגוררים גס
1 כוס שמן זית עדין
חופן עלי בזיליקום קצוצים
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
8-10 חלמוני ביצים
150-100 גרם גבינה בולגרית כבשים איכותית רכה
5 שיני שום כתושות
פלפל לבן גרוס דק בנדיבות
קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
מלח ים גס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית רק עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הקישואים ואת שיני השום. ממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב בכף עץ. מתבלים במלח, בפלפל ובמוסקט.
2 אחרי כמה דקות, כשהקישואים מקבלים צבע זהוב קלות, מוסיפים מלמעלה בזהירות את חלמוני הביצים, כדי שלא יישברו.
3 מפזרים מלמעלה את הבולגרית המפוררת, מסביב לחלמונים, וממשיכים בבישול עד מידת העשייה שאתם אוהבים. אני, למשל, אוהב שהחלמונים נשארים רכים כמעט לגמרי. לאכול עם חלה ולהתעלף מהתענוג.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!