אוכל
צילום׃ דניאל בר און

גזרים מקורמלים ואגוזים

עזבו אתכם משוקולד חום ומשעמם: בפעם הבאה שמתחשק לכם משהו מתוק – לכו על גזרים בצבעים שונים שקורמלו בסוכר מתובל לצד אגוזי מלך. נשמע מסובך? להפך

צילה עופר | מאסטר שף | פורסם 09/03/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות סוכר חום

1/2 כוס מים

50 גרם חמאה

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית קינמון

3 כוכבי אניס

כפית מלח

2 גזרים לבנים

2 גזרים כתומים

2 גזרים צהובים

2 גזרים בצבע בורדו

10 אגוזי מלך

אופן ההכנה:

1 בסיר ממיסים את הסוכר עם המים על אש בינונית ותוך כדי מכניסים את החמאה , הפלפל השחור, קינמון, אניס ומלח ומערבבים במשך 10 דקות עד שמתקבלת תערובת בצבע בז'.

2 מקלפים את כל הגזרים וחותכים אותם לחצי לאורך.

3 בסיר עם מים רותחים ורבע כפית מלח מכניסים את הגזרים (מלבד הגזר בצבע בורדו- אותו מרתיחים בנפרד) למשך 20 דק' עד שהגזר מתרכך מעט.

4 מסננים את הגזרים מתחת לברז עם מים קרים. מייבשים ומנגבים בנייר סופג. מכניסים לסיר עם הסוכר המקורמל למשך 15 דקות כשתוך כדי מסובבים בעדינות את הגזר בסיר.

5 מוציאים את הגזרים בזהירות ומניחים על צלחת ההגשה.

6 מכניסים לסיר עם הסוכר מכניסים את אגוזי המלך למשך 5 דקות. מוציאים ומוסיפים לצלחת ההגשה. מוציאים גם את כוכבי האניס ומקשטים את המנה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים