אוכל
צילום׃ לולו קיטשן אנד בר

פסטה פטריות אפויה

מנה מעלפת של פסטה עם שמנת ופטריות, אפויה בתנור עם חלמוני ביצים. יותר מגרה או יותר טעים? קשה להחליט

| לולו קיטשן אנד בר | פורסם 08/11/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

דוקסל פטריות:

1 בצל גדול קצוץ

600 גר' פטריות שמפיניון קצוצות

½ כוס יין לבן

2 כפות חמאה

לפסטה:

400 גר' פסטה פפרדלה

750 מ"ל שמנת מתוקה

4 כפות שמנת חמוצה

4 חלמוני ביצה

בצל ירוק קצוץ לקישוט

אופן ההכנה:

1 מבשלים פסטה פפרדלה במשך 9 דקות במים רותחים עם מלח. לאחר מכן מוציאים למי קרח לעצירת הבישול.

2 במקביל מכינים דוקסל פטריות: מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים גם אותן.

3 מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החמאה, מערבבים, ומוסיפים מלח ופלפל.

4 במחבת גדולה (שניתן להכניס לתנור) מוסיפים לדוקסל שמנת מתוקה ומצמצמים עד שהשמנת הופכת לרוטב סמיך.

5 מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים עד שהשמנת עוטפת את הפסטה.

6 מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים במשך 4 דקות.

7 מוציאים את המחבת בזהירות מהתנור, מניחים מעל את חלמוני הביצה, ומחזירים לתנור לעוד דקה.

8 מוציאים מהתנור, מניחים מעל את השמנת החמוצה ואת טבעות הבצל הירוק.

* מומלץ להכין כל מנה בנפרד במחבת אלומיניום, ולהגיש לכל סועד באופן אישי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות