אוכל

מג'דרה של עדשים ובורגול עם בצל קלוי וזרש

מתכון פשוט למג'דרה עם טוויסט מיוחד

יניב גור אריה | גלריית המומחים | פורסם 19/02/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.2 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

בצל מגורר
2 כפות תמרינדי
4 כוסות מים או ציר ירקות
1 כוס עדשים שחורים
1 כוס בורגול גס
4 כפות זרש
זר קטן של כוסברה קצוצה
מלח ופלפל
3 בצלים חצויים ופרוסים

אופן ההכנה:

מרתיחים יחד תמרינדי ומים עד שהתמרינדי נמס, מסננים. מוסיפים את העדשים והבצל המגורר ומבשלים חצי שעה. מוסיפים את הבורגול והזרש ומבשלים עוד 10 דקות. במידת הצורך מוסיפים מעט מים. מתבלים ובוחשים פנימה את הכוסברה הקצוצה. בינתיים, על מחבת יבשה לוהטת וללא שמן קולים את הבצלים הפרוסים תוך ערבוב נמרץ, עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק. מעטרים את המג'דרה בבצל הקלוי.