אוכל
צילום׃ נופר יערי, לא על החסה לבדה

תפוחי אדמה אפויים עם שום ירוק

תפוחי אדמה אפוי במרינדה עם בצל ושום. לא תאמינו כמה זה טעים

נופר יערי | לא על החסה לבדה | פורסם 11/04/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

15-10 תפוחי אדמה קטנים אדומים (או 5 גדולים)

1 בצל סגול (אופציונלי, אבל לא ממליצה לוותר)

1-2 ראשי שום ירוק, חצויים לאורך

למרינדה:

1 כוס שמן זית

כמה שיני שום כתושות (במקרה הזה פרסתי גבעול של שום ירוק)

חופן נדיב מאוד של עלי תימין טריים

מלח לפי הטעם (אני ממליצה לשים בנדיבות)

קצת פלפל שחור

קצת פפריקה מתוקה

1-2 כפות סילאן

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה על קליפתם עד שהם רכים כמעט לגמרי. שוטפים במים קרים וחותכים לקוביות בגודל ביס. את הבצל הסגול חותכים לשמיניות (חצי לאורך, כל חצי לחצי, כל רבע לעוד חצי).

2 מערבבים את כל רכיבי המרינדה.

3 מניחים את התפודים, הבצל והשום בתבנית ומוסיפים כמות נדיבה מהמרינדה. מערבבים הכל בידיים כדי לוודא שכל המרכיבים מצופים בשמן המתובל.

4 מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות במצב גריל בחלק האמצעי/תחתון של התנור, ואופים עד שהכל משחים ופריך (בין 20 ל-30 דקות, אבל כדאי לבדוק שלא נשרף).

5 מוציאים מהתנור, ממליחים עוד קצת, ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!