אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

לביבות דלעת ותפוחים חמוצים

פינוק קליל בלי רגשות אשמה: חגיגה של טעמים מתקתקים-חמצמצים

שף גלעד דולב | ADITTA'S | פורסם 20/09/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.3 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

400 גרם דלעת חתוכה ומבושלת עד לריכוך
2 תפוחי עץ "גרנד" מקולפים ומגוררים
2 כפיות מיץ לימון טרי
1/3 כוס סוכר חום
2 כפות שמנת חמוצה
1 ביצה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1/3 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים
1 כפית קינמון טחון
קורט ציפורן טחון
חמאה או שמן קנולה לטיגון

להגשה

שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

1 מסננים היטב את הדלעת המבושלת מהנוזלים למשך מספר דקות.

2 מועכים ומערבבים עם שאר המצרכים עד שנוצרת תערובת אחידה וסמיכה.

3 מחממים שמן או חמאה במחבת ובעזרת כף מניחים במחבת תלוליות של עיסה ומשטחים מעט.

4 מטגנים כמה דקות מכל צד ומגישים פושר עם שמנת חמוצה מעל.