צילום׃ יחסי ציבור
לביבות דלעת ותפוחים חמוצים
פינוק קליל בלי רגשות אשמה: חגיגה של טעמים מתקתקים-חמצמצים
שף גלעד דולב | ADITTA'S
| פורסם 20/09/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
400 גרם דלעת חתוכה ומבושלת עד לריכוך
2 תפוחי עץ "גרנד" מקולפים ומגוררים
2 כפיות מיץ לימון טרי
1/3 כוס סוכר חום
2 כפות שמנת חמוצה
1 ביצה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1/3 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים
1 כפית קינמון טחון
קורט ציפורן טחון
חמאה או שמן קנולה לטיגון
להגשה
שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
1 מסננים היטב את הדלעת המבושלת מהנוזלים למשך מספר דקות.
2 מועכים ומערבבים עם שאר המצרכים עד שנוצרת תערובת אחידה וסמיכה.
3 מחממים שמן או חמאה במחבת ובעזרת כף מניחים במחבת תלוליות של עיסה ומשטחים מעט.
4 מטגנים כמה דקות מכל צד ומגישים פושר עם שמנת חמוצה מעל.