אוכל
צילום׃ ilbusca, Istock

ריזוטו עם ירקות ירוקים

ריזוטו צימחוני נהדר

יניב גור אריה | mako | פורסם 30/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

 250 גרם אורז ארבוריו
2 בצלי שאלוט
80 גרם חמאה
120 מ"ל יין לבן
ציר ירקות רותח לפי הצורך
חופן עלי רוקט קצוצים
4 כפות פרמזן רג'אנו מגורדת
100 גרם חמאה מלוחה
18 גבעולי אספרגוס
24 גבעולי שעועית ירוקה
1 ראש ברוקולי מופרד לפרחים
9 כפות אפונה ירוקה
מלח ופלפל
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

לירקות: חולטים את הירקות במים רותחים 2 דקות, מרעננים במי קרח. לריזוטו: ממיסים חמאה ומטגנים את בצלי השאלוט עד שקיפות, מוסיפים אורז ומאדים עוד דקה, מוסיפים יין ומאדים עד שרובו מתאדה, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים ציר רותח, תוך ערבוב, בהדרגה, מצקת אחרי מצקת. בכל פעם שהציר נספג באורז מוסיפים מצקת נוספת. כך כעשרים דקות עד שהאורז רך. מוסיפים את הירקות אל הריזוטו ומערבבים עוד 2 דקות. מוסיפים עלי רוקט, פרמזן ושמן זית ומערבבים עוד דקה. מוסיפים חמאה מלוחה, מערבבים עד שהיא נמסה ומסירים מהאש, מכסים את הסיר וממתינים 5 דקות.

להגשה: מחלקים את הריזוטו לצלחות הגשה, מפזרים עוד קצת פרמג'אנו, מטפטפים שמן זית ומגישים.