אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

בורקס פיצה

אין מישהו שלא אוהב בורקס פיצה, זה כבר מזמן לא רק פחמימה לסגור איתה פינה לילדים. המתכון של עדיקוש לבורקס פיצה פשוט וקל, על בסיס בצק עלים ועם אילו תוספות שתרצו - השמיים הם הגבול

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 07/03/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת בצק עלים מופשרת על פי הוראות היצרן

250 גרם רסק עגבניות 

כפית אורגנו יבש

500 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (אפשר לשלב גם קשקבל וגאודה) 

זיתים/פטריות/תירס או כל תוספת שאוהבים

לקישוט:

ביצה טרופה להברשה

שומשום

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות על תכנית טורבו.

2 פורסים את הבצק גבי משטח העבודה (אם רוצים - משאירים את הניילון או נייר כדי שיהיה נוח לגלגל בהמשך). 

3 מורחים על הבצק רסק עגבניות, מפזרים אורגנו, מעליו מפזרים את הגבינה ומעליה תוספות שאוהבים: זיתים, תירס, פטריות וכו'.

4 מגלגלים את הבצק מהחלק הרחב לצורת רולדה ופורסים לצורת שבלולים/שושנים. 

5 מניחים את שבלולי הבורקס על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ובעזרת כרית כף היד מועכים אותם מעט (זה יעזור להם לא להתעוות). 

6 מברישים את כל הבורקס בביצה, מקשטים עם שומשום (לא חובה) ומכניסים לאפייה בתנור כ-25 דקות או עד הזהבה מלאה של הבצק. מצננים קצת וזוללים.

בורקס פיצה של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
בורקס פיצה של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

*הבורקסים נשמרים במיטבם ביום ההכנה.