אוכל
צילום׃ StockphotoVideo, ShutterStock

פודינג אורז אפוי

הגשם שבחוץ מחזיר אותנו למנה שהכי אהבנו בתור ילדים - אורז בחלב של סבתא, הפעם בגרסה אפויה, מתקתקה ומנחמת שלא מצריכה השגחה מיוחדת

| mako אוכל | פורסם 10/12/19 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.9 94 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מזג האוויר החורפי שלח אותנו הישר אל המנה המתוקה הכי מנחמת שיש - אורז בחלב (או פודינג אורז, אם רוצים להרגיש קוסמופוליטים). המתכון הבא שייך לאלילת הבית האוסטרלית דונה היי. האוסטרלים אוהבים לאפות את פודינג האורז שלהם, מה שאולי מאריך את זמן ההכנה של המנה הזאת, אבל חוץ מלערבב קצת, התנור עושה בשבילנו את כל העבודה. 

מרכיבים (6 מנות):

חצי כוס אורז עגול לריזוטו (ארבוריו)

1 ליטר חלב

מקל וניל (או כפית תמצית וניל)

3 כפות סוכר דק דק

קליפה מגוררת מחצי לימון (לא חובה)

20 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-160 מעלות.

2 מעבירים את האורז לתבנית (פיירקס, או מה שיש בבית). 

3 חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים ממנו את הגרגירים. שמים את הגרגירים ואת המקל בקערה, מוסיפים את החלב, 2 כפות סוכר וקליפת הלימון ומערבבים. שופכים את התערובת על האורז ומערבבים היטב.

4 סוגרים את התבנית בנייר אפייה ועליו נייר אלומיניום ומכניסים לתנור לאפייה של שעה. אחרי שעה מוציאים את התבנית מסירים את נייר הכסף, מערבבים ומחזירים לעוד חצי שעה בתנור. אחרי חצי השעה הנוספת מוציאים שוב, מפזרים את פיסות החמאה ואת כף הסוכר הנותרת, ומחזירים לעוד 10-15 דקות של אפייה, עד שהחלק העליון מזהיב.

>> מתכונים לסופגניות

>> מתכונים ללביבות

* אפשר להגיש עם שמנת מתוקה מוקצפת, אבל ממש לא צריך.