אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

קרוקט בטטה

מתכון פשוט לחטיפי בטטה שיחד עם סלט הופכים לארוחת ערב קלילה ומעולה

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 09/06/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

2 בטטות גדולות
25 גרם חמאה
1 ביצה קטנה
1/2 כוס פירורי לחם
מלח, תימין
1 כוס מים
4 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מקלפים את הבטטות וקוצצים לקוביות בגודל ס"מ. 2. מעבירים לקערה חסינת חום, מוסיפים כוס מים ומכניסים למיקרוגל ל-7-10 דקות (תלוי בעוצמה שלו). 3. מסננים את המים הנותרים ומועכים את הבטטות יחד עם מלח, תימין וחמאה. 4. מוסיפים ביצה לתערובת, מערבבים ויוצרים כדורים קטנים. 5. מחממים שמן במחבת, ושופכים את פירורי הלחם לקערה. 6. מגלגלים כל כדור בפירורי לחם ומטגנים דקה-שתיים מכל צד. 7. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם מיונז מתובל.