אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות בחלב קוקוס

תבשיל מזין וטעים של קציצות בשר הודו ברוטב קליל עם אפונה וגזר

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 24/06/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:

500 גרם הודו אדום, טחון

3 כפות פירורי לחם

1 שן שום, קצוצה

1 בצל, קצוץ דק

מלח

לרוטב:

1 בצל גדול, חתוך לרצועות

מעט שמן, לטיגון

400 מ"ל חלב קוקוס

300 גרם אפונה וגזר (הכי טוב משקית קפואה, אבל אפשר גם משימורים)

1/2 כפית צ'ילי גרוס

3 עלי כפיר ליים

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות.

2 מטגנים את הבצל בסיר כ-5 דקות. יוצקים את החלב קוקוס, מוסיפים את האפונה והגזר, מתבלים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומניחים לבישול של 10 דקות.

3 יוצרים קציצות ומניחים בזהירות ברוטב הרותח. מבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.

4 מגישים מעל פסטה או אורז.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!